Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Sport
Frissítve: 2013. május 14 09:01:34 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

dorogi kézilabda
  Átadták a Dorogi FC Monostori Tivadar Utánpótlás Nevelő Központját  
Frissítve: 2014. szeptember 08 11:34:41
Átadták szombaton - a bányásznapi programsorozat részeként - a Monostori Tivadar Utánpótlás Nevelő Központot tokod Üveggyárban.
Mayer László, a Dorogi FC elnöke köszöntötte a szépszámú megjelentet, köztük dr. Tittmann Jánost, Dorog város polgármesterét, Popovics Györgyöt, a közgyűlés elnökét és dr. Völner Pál országgyűlési képviselőt. - Elkészült a korábbi TÜSC sporttelep felújításának egy jelentős része, melynek keretében megújult az öltöző épülete valamint az élőfüves focipálya és megépítettük Magyarország egyik legmodernebb műfüves pályáját. Felújítottuk a sporttelep patinás kapubejáratát és a régi idők hangulatát idéző lelátót is. Ezzel létrejött az az európai szintű utánpótlás nevelő edzőközpont, ahol csaknem 200 gyermek sportolhat kulturált körülmények között - hangsúlyozta az elnök. - A sporttelep névadója a közelmúltban elhunyt dorogi legenda Monostori Tivadar, aki fiatal korában Tokodról igazolt Dorogra és lett az 50-es-60-as évek labdarúgásának meghatározó játékosa.
gyerekek.JPG
Tivi bácsi az aktív focista éveket követően tevékenyen vett részt a dorogi gyerekek képzésében, rendszeresen látogatta az utánpótlás mérkőzéseket és tanácsaival, meglátásaival segítette a fiatalok fejlődését. Monostori Tivadar játékospályafutása méltó példa napjaink fiatal tehetségei előtt. Az elmúlt 3 évben kiemelt feladatul tűztük ki magunk elé, hogy kialakítsuk és megteremtsük Dorog város és vonzáskörzetében lévő települések tehetséges gyermekei számára a magasabb szintű képzés feltételeit. Ezen törekvésünk keretében 2014-től hosszútávú bérletbe vettük a volt TÜSC sporttelepet Tokodon és hamarosan el is kezdtük a felújításokat. A regionális központ feladata, hogy a körzetben élő tehetséges gyermekek még fiatalon (9-12 évesen) helyben megkapják azon képzést, mely alapvetően szükséges a későbbi sikeres és eredményes labdarúgó karrier kialakításához, majd ezt követően idősebb korban ne kelljen a lakóhelyüktől, szülőktől távoli akadémiákon sportolniuk, hiszen a feltételek és a szakmai munka adott lesz Dorogon is. Megépítettük Magyarország első és egyetlen parafa-granulátummal töltött műfüvespályáját , amely felépítésének - a rugalmas aljzatnak - köszönhetően kíméli az ízületeket és az izomzatot , miközben a parafa egészséges , természetes közeget biztosít a sportoláshoz. Mind ezen szerkezeti összetevők teszik lehetővé, hogy a műfű felület játéktulajdonságai szinte megegyeznek a természetes élőfű adottságaival. A kialakított szerkezet alkalmas a FIFA ** minősítés elnyerésére. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a létesítmény nyújtotta lehetőségeket csak szakmailag magas színvonalú munkát végző edzőkkel és motivált, céltudatos , szorgalmas a labdarúgást szerető és azért áldozatot hozni kész gyerekekkel lehet csak kihasználni. Ezen gondolatok mellett „ igazoltunk „ szakmai igazgatót és edző munkatársat két olyan hazai akadémiáról, ahol a munkát a szokásostól eltérően , magas színvonalon végzik. Így ma büszkén mondhatjuk, hogy Németh Szabolcs A elit licensz-szel rendelkező edző, szakmai igazgató (Illés Akadémia Szombathely ) és Simon Imre A licences edző (MTK Budapest ) érkezésével jelentősen megerősödött az edzők csapata is. Ugyanakkor reméljük, hogy az elmúlt időben is itt dolgozó edzők mellett eredményesen kapcsolódnak be a munkába a dorogi felnőtt csapat korábbi aktív, de ma már edzői végzettséggel rendelkező fiataljai , akiknek kiváló bizonyítási és tanulási lehetőség a megkezdett szakmai munka .
Dr. Tittmann János anyagi támogatást nyújtott át az elnöknek, hogy a sportklub fejlődése tovább folytatódhasson. Majd szólt a 100 éves dorogi sport kiemelkedő eredményeiről, amely erőt és lendületet ad a következő generációknak is.
A nap főszereplői a gyerekek voltak. Tizenhat csapat mérte össze erejét a futballpályán, az utánpótlás kupa elnyeréséért.

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia