Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 - „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon – az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása”
Frissítve: 2014. november 19 09:10:34 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

 

  _nyomtato_ki.jpg


 

 

 

ÁTADTÁK A MEGÚJULT KÖNYVTÁR ÉPÜLETÉT DOROG BELVÁROSÁBAN


Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 6-án az Arany János Városi Könyvtár megújult épületét, amely a funkcióbõvítésnek és a tervezõ elõtti tiszteletadásnak köszönhetõen új nevet kapott. A Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum hétfõtõl várja régi és új közönségét.


Mintegy 250 millió forintból újult meg Dorog belvárosában az egykori bányakaszinó az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési támogatással, valamint Dorog Város Önkormányzatának önrészével. Az épület évtizedek óta ad helyet a közgyûjteménynek.
- A beruházás eredményeként a korszerû könyvtári elvárásokat maximálisan kiszolgáló tágas belsõ elrendezés mind térben mind eszközparkjával szolgálja a városi, sõt térségben élõ közönséget. Az intézmény új funkcióval is gazdagodott: a helytörténeti múzeum tovább erõsíti a közösségi színtér szolgáltatási skáláját, ahogy az újonnan kialakított Városmarketing Iroda is, amely a földszinten kapott helyet - mondta el köszöntõ beszédében dr. Tittmann János polgármester. Kiemelte, hogy az 1996-ban a város mottójává vált „Jövõnket építjük, de múltunkat nem feledjük!" jelmondathoz hûen az idén is, ahogy a korábbi bányásznapokon is megújult intézményt avathat Dorog. Köszönetét fejezte ki az építésznek, a Narthex Kft. tervezõ csapatának és vezetõjüknek, Nagy Henriette okleveles építészmérnöknek, Varga Andrásnak, a kivitelezõ cég ügyvezetõjének, Szenczi Gyulának, a mûszaki osztály vezetõjének, Bartl Ildikó beruházási fõtanácsosnak és Mucha Ildikó könyvtárvezetõnek a közgyûjtemény épületének megújításához nyújtott segítségükért.
A mintegy másfélszáz ünneplõre különleges meglepetés is várt. Wendlingen am Neckar polgármestere Steffen Weigelpezsgõkkel teli ajándékkosárral érkezett, gratulálva ezzel dr. Tittmann Jánosnak az épület elkészültéhez, amely alig egy év alatt lett a belváros ékköve. A könyvtár nem csak küllemében újult meg, hanem energiahatékonnyá és teljesen akadálymentessé is vált.

A nemzeti színû szalagot dr. Tittmann János, Popovics György, a megyei közgyûlés elnöke és dr. Völner Pál országgyûlési képviselõ vágták át. Ezzel hivatalosan is átadva a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumot a nagyközönségnek. Az érdeklõdõk ezután bejárhatták az épületet.
A projekt a könyvtár megújításán túl további részprogramokat is tartalmazott. A gazdasági funkcióbõvítés eredményeként tavasszal irodaépületet avatott az Önkormányzat és a konzorciumi partner, továbbá számos úgynevezett „soft" tevékenység - könyvkiadás, könyvbemutatók, fásítás - támogatta a város szellemi és küllembeli megújulását nyomon követve a projekt megvalósulását. A projekt összköltsége 282.214.121 forint volt, amelynek nagy részét vissza nem térítendõ támogatásként kapta a város.

A KDOP-3.1.1/B-12-2012.0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Infoblokk2_ERFA_egyes2.jpg

Feltöltve: 2014. szeptember 7.

 


 _nyomtato_ki.jpg

 

 

 

 

 

 

MÛSZAKI ÁTADÁS UTÁN MÁR BÚTOROZZÁK A MEGSZÉPÜLT KÖNYVTÁRAT

Nagyszabású ünnepség keretében, szeptember 6-án, bányásznapon avatják fel Dorog megújult könyvtárát, amelynek mûszaki átadását július 15-én tartották.


Az Arany János Városi Könyvtár rendkívül rossz állapotú épületébõl néhány hónap alatt a Gáthy Zoltán eredeti terveit felfrissítõ szakemberek csodálatos épületet készítettek. A látványos építkezés a végéhez közeledik: július 15-én a mûszaki átadáson a kivitelezõ a- különbözõ szakági tervezõk dokumentációi alapján megújult - közgyûjtemény épületet átadta a megrendelõ önkormányzat képviselõinek.
A szecessziós belsõ díszítések - a készülõ bútorzat - esztétikai élménye mellett gondoltak a mozgásukban korlátozottakra is. Belsõ korlátliftet készítettek, amely az emeleti kiállítótermekhez való feljutást segíti majd. A mosdók kialakításánál is figyelembe vették az akadálymentesítés kötelezettségét. A kilenc beállásos parkolóból egy akadálymenteset is elkülönítettek, ahogy figyeltek a kerekesszékesekre, a babakocsival érkezõ édesanyákra a hátsó udvarban kialakított rámpás feljáró kialakításával is. A belsõ terekben elhelyezett információs táblákon Braille-írással is feltüntetik a tudnivalókat, segítve ezzel a látássérülteket. A tömörfa padlózatban, illetve a hidegburkolatokban vezetõ sávokat helyeznek el a biztonságos közlekedés érdekében.
Nagy Henriette - aki korábban a megye Év háza-pályázatán a dorogi Intézmények Háza felújításával díjat nyert - építész tervezõ munkáját dicséri az egységes, az elmúlt évtizedekben felaprózott tereket felszámoló, igazán impozáns épület. A huszadik század elején felépült Bécsi úti épület megújítása, a városközpont funkcióbõvítõ rehabilitációja nagyrészt Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési elõirányzatból vissza nem térítendõ támogatás keretében, illetve önkormányzati önrésszel újulhatott meg.

A KDOP-3.1.1/B-12-2012.0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Infoblokk2_ERFA_egyes2.jpg

Feltöltve: 2014. július 22.

 


uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

ÜNNEPI KÖNYVHÉT: AZ EGÉSZ BELVÁROS MEGÚJUL DOROGON

Megnyílt a 85. Ünnepi Könyvhét. Dorogon immár hatodik alkalommal rendezték meg az olvasás és olvasók közös ünnepét.

 

A rendezvény részeként tegnap több program is várta a kultúra kedvelõit városunkban. A Hõsök terén, a felújítás alatt álló könyvtár szomszédságában Szabó-Berghauer Zoltán könyvtáros köszöntötte a megjelenteket, majd Kovácsné Fódi Krisztina vezényletével a Kicsinyek Kórusa csengõ dalcsokrát hallhatta a szép számú megjelent.

marcsi_knyvht.JPG

Mucha Ildikó, a könyvtár vezetõje ismertette a napokban elkészült ArtLimes Képzõmûvészek Dorogon I-II. címû folyóiratot.
Dr. Tittmann János polgármester köszöntõjében kiemelte, hogy a könyvek mellett több tisztelet érdemelnek az emberek, a kultúra is. Ehhez a gondolathoz kapcsolódva ismertette a legújabb városfejlesztési elképzeléseket. A kiállított látványtervek alapján mutatta be a dorogi örökségvezérelt városépítészet belvárosi funkcióbõvülésének szép példáját, amelynek a lakók is hamarosan tanúi lehetnek. - A rendkívül rossz állapota miatt lebontott volt rendõrség épületének helyére Schmidt Sándor Szabadtéri Színpadot és sokfunkciós teret képzeltünk el - mondta a városvezetõ. A Schmidt villa Bécsi úti homlokzat-sziluettjének visszaépítésével, zárt, mégis nyitott teret kapnánk, amelynek funkcióváltozatai - parkolók, alkalmi piac, a kisgyermekes családoknak kikapcsolódási lehetõséget kínáló társasjátékok, vízfelület és vetítési lehetõség is szerepel az elképzelések között - számtalan lehetõséget kínálnak majd.

bejrs.JPG

Az új városközpont fejlesztés nagyívû programja ezáltal még komplexebbé válik: a városi könyvtár és helytörténeti múzeum melletti szabad tér és a Hõsök tere összekapcsolásával egységes belváros alakul ki, amely alkalmat kínál az egymásra épülõ programok - pl. könyvbemutató után színházi elõadás - egy helyen, a belvárosban való megtartására. - Remélem ez nem csak a dorogiaknak, de a térségben élõknek is egyfajta hívó szó lesz kulturális programjainkon való részvételre! - zárta mondandóját a polgármester.
A városközpont neves elõdeink elõtt tisztelegve - Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum, illetve a bányaigazgatóról elnevezendõ szabadtéri színpaddal - újul majd meg.

 

Ezt követõen a mintegy százötven érdeklõdõ megtekintette az Új Széchenyi Terv égisze alatt, az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozása eredményeképp megszépülõ könyvtárat, amit a tervek szerint bányásznapon adnak át.

A KDOP-3.1.1/B12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Infoblokk2_ERFA_egyes2.jpg

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

 

Feltöltve: 2014. június 16.


 


 uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

GYERE A GYEREKKÖNYVTÁRBA!

Gyereknap és közönségtalálkozók a városi könyvtárban


Gyerek zsivajtól volt hangos a gyermekkönyvtár ismét. A tanév végi és a könyvtár felújítási hajrában jó pár rendezvénnyel sikerült közönséget toborozni átmeneti helyünkre.
A rekkenõ péntek délutáni hõség elsõ vendége Nyulász Péter író volt. A fiatal író gyermekversekkel, mondókákkal, mesékkel és kitalálós versikékkel jelent meg eddig, amelyeket igen gazdag gyermeki fantáziával tölt meg.
Nyulász Péter nemcsak bájos, kerekded versikéin keresztül, hanem élõben is azonnal megtalálta a hangot a közönséggel. A Miazami és a Miazmég kötetek versikéivel ismerkedtünk, mondókákat mondogattunk, találgattuk a kitalálós versek megfejtéseit.

01Nyulsz.JPG


A következõ fellépõ a Ziránó Szinház volt, akik egy kesztyûs bábjátékot adtak elõ Pulcinella kertészkedik címmel. Az elõadás a maga egyszerûségével fergeteges volt! Öröm volt látni a gyerekek arcán az izgalmat, a félelmet, a tetszést, a csodálkozást, az aktív részvételt a cselekményben. A két fiatal bábmûvész nagyszerû hangulatot teremtett, a zsúfolásig megtelt helységben.

A programok a KDOP-3.1.1./B-12-2012-001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

Gurinné Pintér Gabriella
gyermekkönyvtáros

www.kdrfu.hu

www.nfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. június 15.


uszt_logo_rgb.jpg

 

 

 

 

JÖN A LEGÚJABB VIG-KÖTET, A PUSZIRABLÓK

Vig Balázs íróval találkozhattak a gyerekek a Gyermekkönyvtárban, aki a Három bajusz gazdát keres címû könyvét ajánlotta a közönségnek. A rendkívül szimpatikus és fiatal író hamar belopta magát a gyerekek szívébe. Pöndöri uram, Fancsali uram és Hóborti úr bajuszai egyszer csak leugranak gazdájuk orra alól és világgá mennek. Kalandjaikról a kötetben olvashatunk.

Vigbalazs.JPG

  A találkozó során kiderült az író legújabb meséje a napokban lát napvilágot Puszirablók címmel.
A programok a KDOP-3.1.1./B-12-2012-001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon -az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg.


Gurinné Pintér Gabriella
gyermekkönyvtáros

www.kdrfu.hu

www.nfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. június 11.

 


uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - TARJÁN TAMÁS A KÖNYVTÁRBAN

Június 5-én Tarján Tamás József Attila díjas irodalomtörténészt láttuk vendégül Dorogon, a Városi Könyvtárban.
Vendégünk, „Kacagnak a múzsák" címû elõadása lenyûgözte hallgatóságát.

TarjnTams.jpg

Elõadott szemelvényei által megismerhettük a kortárs magyar irodalom derûs oldalát. Remek szórakozásra nyílott lehetõség a könyvtár felújítási pályázatának köszönhetõen.
Az irodalmat kedvelõ közönség felejthetetlen élményekkel gazdagodott ezen a délutánon.
A rendezvény dedikálással zárult.


Mucha Ildikó könyvtárvezetõ

www.kdrfu.hu

www.nfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. június 6.

 


 uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

MEGÚJUL AZ ARANY JÁNOS VÁROSI KÖNYVTÁR


Az ütemtervnek megfelelõen halad az Arany János Városi Könyvtár felújítása. A Bécsi úti épület homlokzatának szigetelése után a belsõ burkolási munkálatokkal folytatódik a volt bányatiszti kaszinó megújulása.
A belsõ udvarban parkolókat és akadálymentes feljárót alakítanak ki a szakemberek ezekben a napokban.
A KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


www.nfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. május 21.


uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

BÖSZÖRMÉNYI GYULA A GYERMEKKÖNYVTÁRBAN DEDIKÁLT

 

A fiatalokat újabb érdekes programmal lepte meg az Arany János Városi Könyvtár a napokban. A húsvéti tojásdíszítés és az Anyák napi készülõdés után különleges vendég érkezett a közgyûjtemény gyermekkönyvtárba. A zsúfolásig megtelt teremben Böszörményi Gyula írót köszönthették olvasói május 12-én. Dorog három általános iskolájából érkeztek az alkotó rajongói az író-olvasó találkozóra, amelynek kellemes hangulata mindenkit magával ragadott. Böszörményi Gyula ötvenedik könyve a júniusi könyvhéten jelenik meg. A nagy sikerû Lúzer Rádió Budapest címû sorozat negyedik kötetérõl is beszélt az író a találkozón. Sok diák vitte el a Lúzer-sorozat egy-egy darabját, hogy dedikáltassa a szerzõvel.
A program a KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. május 13.


uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

BARANGOLÁS TÜNDÉRJÁRTA MESETÁJON - TALÁLKOZÓ BERG JUDITTAL

 

Többfordulós, levelezõs játékot hirdettem az olvasni szeretõ gyerekek számára. A magyar gyerek irodalom jeles képviselõinek meséibõl válogattam: Fésûs Éva, Janikovszky Éva, Csukás István, Kányádi Sándor és Lázár Ervin történeteit kellet feldolgozni.
A játék felhívása hasonló volt a korábbi évekéhez: 3-4 osztályos tanulók jelentkezését vártam, 3 fõs csapatokban, természetesen nem csak Dorogról, hanem a környék iskoláiból is. Folyamatosan, havonta kapták a feladatlapokat a diákok, amelyben a kiválasztott meséket kellett feldolgozni.
A feladatok összeállításánál ügyeltem arra, hogy a kérdések tartalmukban és formájukban változatosak legyenek. Így többek között volt szövegfeldolgozás, könyvajánlás, rajzolás, számítógépes katalógushasználat, betûrendberakás, közmondás-magyarázat, fogalmazás írása.
Októbertõl-márciusig tartó játéksorozat végére rendkívül szoros verseny alakult ki: a 28 induló csapatból 22-en küldték vissza mind a három forduló megoldásait. A városi és a vidéki diákok egyaránt jól szerepeltek, s a legjobbak között minden iskola képviseltette magát.
A játék hozzájárult a gyerekek könyvtárhasználati ismereteinek a bõvítéséhez, ráirányította a figyelmet a mesék csodálatos világára és a csapatszellem fontosságára.
A verseny ünnepélyes lezárásaként egy találkozóra hívtam minden kitartóan dolgozó csapattagot.
Berg Judit írónõt kortárs irodalmunk jeles alakját nem kellet bemutatni a gyerek számára. Legismertebb kalandregény sorozatának fõhõsét Ruminit, a bátor kisegeret már valamennyien ismerték.
Az írónõtõl nagyon sok érdekességet tudhattunk meg: gyerekkoráról, családjáról, négy gyerekérõl. A gyerekei voltak azok, akiknek kitalált történeteket, s késõbb ezeket gyûjtötte össze és jelentette meg könyv formájában. Meg tudtuk, még mindig nincs vége Rumini kalandjainak, hamarosan jön az újabb kötet.
Nagyon sok gyerek elhozta saját Berg Judit kötetét, így lehetõség nyílt a találkozó után könyvdedikálásra is.
Köszönöm minden csapatnak a kitartó játékot, a munkájukat segítõ pedagógusoknak és a könyvtáros kollégáknak a biztatást! Nagyon lelkes csapatokat ismerhettem meg minden helyi iskolából és Leányvárról.
Örültem a kérésnek, hogy máskor is legyen ilyen játék, ami hónapokig izgalomban tartja a gyerekeket és közben új mesékkel ismerkedhetnek meg.

A verseny végeredménye:

1. Csokifaló giliszták (Leányvár) 297 pont
2. Vadmacskák (Eötvös) 294
Négyszögletû háromszögek (Leányvár) 294
3. Állatbarátok (Eötvös) 289
4. Apolló 11 (Zrínyi) 287
5. Tündérlányok (Eötvös) 284
Mátyás király vitézei (Eötvös) 284
6. Tündérek (Eötvös) 283
7. Kékecskék (Petõfi) 277
8. Udvarhölgyek (Eötvös) 274
9. Kaméleonok (Petõfi) 266

10. Három királyfi (Zrínyi) 265
11. Szibériai tigrisek (Zrínyi) 262
12. Mesemanók (Eötvös) 260

Gurinné Pintér Gabriella
gyermekkönyvtáros
Városi Könyvtár

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. április 3.

 


uszt_logo_rgb_k.jpg

 

FÁKAT ÜLTETTEK AZ ÓVODÁSOK A TEMPLOM OLDALÁBAN

 

Az ütemtervnek megfelelõen haladnak a kivitelezési munkálatok a megújuló Arany János Városi Könyvtárban. A projekt részeként fákat ültettek a Hõsök tere környékére. A programban aktívan vettek részt a város óvodásai.
Fél év múlva adják át a városi könyvtár megújuló épületét a nagyközönségnek. A kivitelezési munkálatok mellett, a pályázat részét képezõ soft tevékenységhez kapcsolódó mini-projekt keretén belül fenyõket telepítettek a Hõsök terén március végén. A templom melletti zöld területen a faültetésbe aktívan kapcsolódtak be az óvodások. A szakemberek segítségével ásót ragadtak, rétegezték a földet a fenyõk alá. A Béla király utcát is újabb lombos növények díszítik, de a szakorvosi rendelõintézet elé is jutott a növényekbõl.
A gyerekek az óvodában folytatják a kertészkedést: a már megtanult faültetési módszerrel saját intézményük udvarát is tovább szépíthetik hamarosan.

A KDOP-3.1.1/B12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. március 31.

 

 


  uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

ELKÉSZÜLT A BELSÕ LÉPCSÕ ÉS A GALÉRIA SZERKEZETE A MEGÚJULÓ VÁROSI KÖNYVTÁRBAN

 

2014. 03. 05.
Az ütemtervnek megfelelõen haladnak a kivitelezési munkálatok a megújuló Arany János Városi Könyvtárban.
Fél év múlva adják át a városi könyvtár megújuló épületét a nagyközönségnek. Jelenleg a kõmûves munkálatok mellett, elkezdõdtek az asztalosipari szakmunkák is. A régi, de felújítható belsõ nyílászárókat elvitték a szakemberek, hogy az eredeti állapotában állítsák helyre azokat, de készülnek az új, három rétegû üvegezéssel ellátott faablakok is. Folynak a gépészeti elõkészületi munkák és látványos elõrehaladást mutat az új belsõ lépcsõ és a nagy olvasóterem felett elhelyezkedõ galéria acélszerkezetének elkészülte.
A polgármesteri hivatal „B" épületében található könyvtárban - a kivitelezési munkálatok idejére átköltözött oda a közgyûjtemény - tovább pezseg az élet. Januárban bábokat készítettek a diákok Furlán Ildikó bábtervezõ útmutatásával, majd P. Tóth Major Krisztina tanár vezette be a gyerekeket az álarckészítés mûvészetébe.
A KDOP-3.1.1/B12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Dorog Város Önkormányzata
2510 Bécsi út 71.
33/431-299 www.dorog.hu
www.nfu.hu

www.kdrfu.hu


tarsfinansziroz.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Feltöltve: 2014. március 6.

 


uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
(hirdetmény)

Dorog Város Önkormányzata, mint Közvetítõ Szervezet
pályázatot hirdet
a KDOP-3.1.1/B-12-2012-0001 „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" városrehabilitációs projekt keretében
elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló
mini-projektek támogatására.

1. A pályázat célja

A helyi identitást, közösségformálást erõsítõ, kulturális értékteremtõ tevékenység támogatása, mely Dorog város kulturális örökségének megõrzésére, fenntartására, tudatos ápolására és revitalizálására irányul.

2. A pályázók köre

Helyi, a településen bejegyzett székhellyel / telephellyel / rendelkezõ non-profit szervezetek, akik a település lakosságával kapcsolatban vannak (a településen bármilyen módon jelen vannak, vagy a helyszínen a korábbiakban már konkrét akciókat végrehajtottak.
Az alábbi non-profit szervezetek pályázhatnak:
• Nonprofit szervezetek (egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület) - amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;
• Nonprofit gazdasági társaságok - amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben.
Nem nyújthatnak be pályázatot az 1989. évi XXXIII. törvény „a pártok mûködésérõl és gazdálkodásáról" szóló törvény hatálya alá tartozó szervezetek.

3. Támogatható tevékenységek

A pályázat céljait kimerítõ, helyi kiadványok publikációja.

Elsõsorban az alábbi témákhoz kapcsolódhatnak mini projektek, azaz programok, rendezvények, konferenciák, szemléletformáló képzések, tájékoztatók, és ezek sorozatai:
• az érintett lakosság bevonását célzó akciók: a kiadvány megismertetése az olvasókkal, érdeklõdõkkel közönségtalálkozók keretében
• közösségfejlesztést és a szabadidõ hasznos eltöltését segítõ szolgáltatások, hagyományõrzõ közösségi kezdeményezések, kulturális rendezvények, civil programok.

Elszámolható költségek: kizárólag a mini-projekt sikeres végrehajtásához / megvalósításához közvetlenül kapcsolódó fogyó- és forgóeszközök, helyszín- és eszközbérlések, valamint szolgáltatások számolhatók el (az útmutatóban részletezettek szerint).
A „mini-projekt" megvalósításának kezdõ idõpontja legkorábban: 2014. február 28., záró idõpontja legkésõbb: 2014. június 30. A projekt megvalósításának idõpontja nem lehet korábbi, mint a pályázat benyújtását követõ 45. naptári nap.

A rendelkezésre álló keret: 600.000,- Ft.
Támogatás formája: vissza nem térítendõ támogatás.
Támogatási intenzitás: 100%
Támogatás összege: minimum 300.000,- Ft, maximum 600.000,- Ft.
A pályázat benyújtásának határideje: 2014. február 03-tól 2014. március 07-ig

4. Pályázat benyújtása

A részletes „mini-projekt" pályázati útmutató elérhetõ a Dorog város honlapján, valamint nyomtatott formában a Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztályán.
A pályázatok magyar nyelven, kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével nyújthatók be. Kézzel írott pályázatok feldolgozására nincs lehetõség.
A pályázatot 2 példányban (egy eredeti és egy másolat, valamint további egy elektronikus példányban (CD/DVD lemezen)), zárt csomagolásban, kizárólag személyesen az alábbi címen kell benyújtani:
2510 Dorog, Bécsi út 71. Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztálya

A pályázatok csomagolásán fel kell tüntetni a pályázati felhívás pontos címét: „Helytörténeti, dorogi vonatkozású írások publikálása 3."

Benyújtásnak az az idõpont minõsül, amikor a személyes átadás-átvétel megtörtént. A Közvetítõ Szervezet kötelezettsége biztosítani, hogy az átadás-átvétel során az átvételi dokumentáció minden példányán szerepeljen az átvétel idõpontja az év, hónap, nap, óra, perc megjelölésével.
A benyújtási határidõ elõtt a pályázók kérdéseiket a 06 33 431 299-es telefonszámon vagy az emberieroforras@dorog.hu e-mail címen tehetik fel.

5. A pályázathoz benyújtandó dokumentumok
1. Jelentkezési lap
2. Aláírási címpéldány vagy aláírás-minta
3. Létesítõ okirat másolata
4. Igazolás / Referenciaigazolás
5. Költségvetést alátámasztó dokumentumok (a szakmai tartalom bemutatásával):
a. árajánlatok
b. költségbecslések

Pályázati útmutató

Jelentkezési lap


Dorog, 2014. február 3.

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. február 3.

 

 

 


 

 uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

AGYAGPLASZTIKÁK UTÁN BÁBOZTAK


Az Arany János Városi Könyvtár rendszeresen szervez a dorogi diákoknak kézmûves foglalkozásokat, neves mûvészek, tanárok szakvezetésével. Decemberben az agyag megmunkálásával foglalkoztak a tanulók, Kolonics Péter mûvésztanár irányításával.

1peter.jpg

Sokféle plasztika készült a kreatív gyerekeknek köszönhetõen. Januárban már a báboké volt a fõszerep. Furlán Ildikó bábtervezõ útmutatásával különféle típusú figurákat alakítottak ki az ügyes gyermek-kezek. furlan_bab.jpg

P. Tóth Major Krisztina a farsangi idõszakban majd az álarckészítés tudományába avatja be a gyerekeket.

A KDOP-3.1.1/B12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. január 31.

 


 

uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
(hirdetmény)

Dorog Város Önkormányzata, mint Közvetítõ Szervezet
pályázatot hirdet
a KDOP-3.1.1/B-12 „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" városrehabilitációs projekt keretében
elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló
mini-projektek támogatására.

1. A pályázat célja

A helyi környezettudatosság elterjesztését segítõ tájékoztatás, szemléletformálás. A helyi közösség építése, a helyi kötõdés erõsítése társadalmi akciók megvalósításával, a közösségi munka szervezésének támogatásával.

2. A pályázók köre

Helyi, a településen bejegyzett székhellyel / telephellyel / rendelkezõ non-profit szervezetek, akik a település lakosságával kapcsolatban vannak (a településen bármilyen módon jelen vannak, vagy a helyszínen a korábbiakban már konkrét akciókat végrehajtottak.
Az alábbi non-profit szervezetek pályázhatnak:
• Nonprofit szervezetek (egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület) - amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;
• Nonprofit gazdasági társaságok - amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;
Nem nyújthatnak be pályázatot az 1989. évi XXXIII. törvény „a pártok mûködésérõl és gazdálkodásáról" szóló törvény hatálya alá tartozó szervezetek.

3. Támogatható tevékenységek

A helyi környezettudatosság elterjesztését segítõ tájékoztatási, szemléletformálási akciók szervezése. Az érintett lakosság bevonását célzó, közösségépítést, helyi kötõdést és büszkeséget, identitástudatot erõsítõ társadalmi akciók és a szabadidõ hasznos eltöltését segítõ programok, rendezvények szervezése, megvalósítása.

Elsõsorban az alábbi témákhoz kapcsolódhatnak mini projektek, azaz programok, rendezvények, konferenciák, szemléletformáló képzések, tájékoztatók, és ezek sorozatai:
• az érintett lakosság bevonását célzó akciók;
• közösségfejlesztést és a szabadidõ hasznos eltöltését segítõ szolgáltatások, tanfolyamok, képzési programok kialakítása (hagyományõrzõ közösségi kezdeményezések, játszó- és foglalkoztató házak, kulturális- és sport rendezvények, kiállítások, civil programok megvalósítása stb.);
• helyi környezettudatosság elterjesztését segítõ tájékoztatási, szemléletformáló akciók;
• integrált településfejlesztési tevékenységekhez (pl. parkosításhoz, játszóterek kiépítéséhez, parlagfû irtásához stb.) kapcsolódó helyi társadalmi akciók megszervezésének támogatása.

Elszámolható költségek: kizárólag a mini-projekt sikeres végrehajtásához / megvalósításához közvetlenül kapcsolódó fogyó- és forgóeszközök, helyszín- és eszközbérlések, valamint szolgáltatások számolhatók el (az útmutatóban részletezettek szerint).
A „mini-projekt" megvalósításának kezdõ idõpontja legkorábban: 2014. február 3., záró idõpontja legkésõbb: 2014. május 15. A projekt megvalósításának idõpontja nem lehet korábbi, mint a pályázat benyújtását követõ 45. naptári nap.

A rendelkezésre álló keret: 600.000,- Ft.
Támogatás formája: vissza nem térítendõ támogatás.
Támogatási intenzitás: 100%
Támogatás összege: minimum 200.000,- Ft, maximum 600.000,- Ft.
A pályázat benyújtásának határideje: 2014. január 13-tól 2014. február 13-ig

4. Pályázat benyújtása

A részletes „mini-projekt" pályázati útmutató elérhetõ a Dorog város honlapján, valamint nyomtatott formában a Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztályán.
A pályázatok magyar nyelven, kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével nyújthatók be. Kézzel írott pályázatok feldolgozására nincs lehetõség.
A pályázatot 2 példányban (egy eredeti és egy másolat, valamint további egy elektronikus példányban (CD/DVD lemezen)), zárt csomagolásban, kizárólag személyesen az alábbi címen kell benyújtani:
2510 Dorog, Bécsi út 71. Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztálya
A pályázatok csomagolásán fel kell tüntetni a pályázati felhívás pontos címét: „Környezettudatos napok szervezése a dorogi lakosság részére"
Benyújtásnak az az idõpont minõsül, amikor a személyes átadás-átvétel megtörtént. A Közvetítõ Szervezet kötelezettsége biztosítani, hogy az átadás-átvétel során az átvételi dokumentáció minden példányán szerepeljen az átvétel idõpontja az év, hónap, nap, óra, perc megjelölésével.
A benyújtási határidõ elõtt a pályázók kérdéseiket a 06-30-66 55 77 3-as telefonszámon vagy az konyvtarkozi@dorogikonyvtar.hu e-mail címen tehetik fel.

5. A pályázathoz benyújtandó dokumentumok
1. Jelentkezési lap
2. Aláírási címpéldány vagy aláírás-minta
3. Létesítõ okirat másolata
4. Igazolás / Referenciaigazolás
5. Költségvetést alátámasztó dokumentumok (a szakmai tartalom bemutatásával):
a. árajánlatok
b. költségbecslések

Pályázati útmutató

Jelentkezési lap

Dorog, 2014. január 13.

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2014. január 13.


uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

 

Nemzetiségi hétvége mûvészekkel, ételbemutatóval

 

Bakonyi István legendás labdarúgónak ítélték az idén a „Dorogiak Dorogért” emlékplakettet, amelyet a Nemzetiségi Hétvége színes programsorának nyitó akkordjaként vehetett át a mûvelõdési házban. Átadták a helytörténeti verseny díjait is, majd nemzetiségi kiállítás nyílt a Dorogi Galériában.

Zsúfolásig megtelt a Dorogi Galéria december 13-án, pénteken a Nemzetiségi Hétvége nyitónapján, amelyen részt vett dr. Tittmann János polgármester, Deák Ferenc alpolgármester és több képviselõ is. Az idén a „Dorogiak Dorogért” Alapítvány emlékplakettjének átadásával kezdõdött a Német, Szlovák és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatok által szervezett mûsor. Molnár Villõ diák méltatta Bakonyi Istvánt, aki akkor játszott a magyar labdarúgás egyik vidéki fellegvárának csapatában, Dorogon, amikor olimpiai bajnokságot, világbajnoki ezüstérmet és még nem hivatalos Európa Bajnokságot nyert a magyar válogatott. Több alapítvány tagjaként, ahogy labdarúgóként is a megbízhatóság volt egyik legjellemzõbb vonása, közéleti személyiségként is maradéktalanul ellátta feladatait. Egy példaértékû életpályát ismert el a Dorogiak Dorogért Alapítvány kuratóriuma az emlékplakettel, amelyet Dankó József elnök adott át Bakonyi Istvánnak, aki a napokban ünnepelte 85. születésnapját.

A díjat oklevelek átadása követett. Kolonics Péterné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a szervezet által, a hagyományokhoz híven idén is kiírt helytörténeti vetélkedõ negyedik díját a DOKI Petõfi iskolának, a harmadik díjat a Zrínyinek, a másodikat az Eötvös iskola csapatának adta át, majd az élen végzõ Zsigmondy gimnázium tanulója vehette át a legügyesebbeknek járó oklevelet.

A nemzetiségi kiállítást Kovács Lajos príma díjas tanár, író, szerkesztõ, helytörténeti kutató ajánlotta a megjelentek figyelmébe. A Dorogon élõ nemzetiségek sorát a történelem évtizedein keresztül vette szemügyre: mi a válasz arra, hogy mi a dorogi, mi a német, mi az örmény, mi a szlovák? - Körülnézve ezen a kiállításon találkozzunk eddigi önmagunkkal, egymással, a falakon háromféleképpen kínált folklórhagyományokkal, ünnepi öltözékekkel abban a tudatban, hogy nyelvi kötõdéseink már alig határozzák meg identitásunkat. A gyökerek a nehezen feltárható mélységekben már összekapaszkodtak. Vérkörök sokasága kavarog e közös szívben, ami földrajzilag meghatározva Magyarország, Dorog, lakótelep és utca. És lássuk be, hogy ha többet tudunk is egymásról, mint találkozásunk idején, mégsem tudunk eleget - hangzottak Kovács Lajos szavai, aki még jobban megmutatta, mekkora jelentõsége van ennek a kiállításnak. A nemzetiségi viseleteket, tárgyakat végignézve igazán színes kép rajzolódik ki az örmény, német, szlovák kultúráról, a mindennapok tárgyi világáról.

A kiállítás megtekintése után sokan megkóstolták a nemzetiségi ételeket. A téli ünnepkör jól ismert süteményei, pogácsái, a kellemes forralt bor csábította a kulináris élményekre vágyókat a dúsan rakott asztalokhoz.

 

A Nemzetiségi Hétvége a KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon – az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása” címû projekt részeként, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2013. december 9.

 

 


 uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 


MEGKEZDÕDÖTT A VÁRAKOZÁS IDÕSZAKA 

Gyertyagyújtó ökumenikus szentmisével kezdõdött meg az advent idõszaka városunkban. Szombaton mintegy kétszáz dorogi gyûlt össze a Szent József plébánia templom elõtt, a Hõsök terén, hogy részt vegyenek az ökumenikus szentmisén, amelyet Gyöngyös Ferenc plébános, Pungur Béla református lelkész, Klimentné Ferenczi Andrea evangélikus lelkész és Kiss-Maly László esperes-plébános mutattak be. Az eseményen ott volt Fritz István diakónus is.

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2013. december 2.uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

FUNKCIÓBÕVÍTÕ BELVÁROS REHABILITÁCIÓ: ÁTADTÁK AZ ÕJ IRODAÉPÜLETET

Ünnepélyes keretek között adták át november 12-én délelõtt a K & B H Környezetvédelmi és Biztonságtechnikai Holding Kft. irodaépületét a Bécsi úton. Dr. Tittmann János polgármester köszöntõjében kiemelte, hogy az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetõen egy akcióterületen belül - azaz Dorog belvárosában - megújulhat a volt bányatiszti kaszinó, és a versenyszféra egy kiemelkedõen teljesítõ vállalkozása is új lehetõséget kapott irodaépületének megújításával, tevékenysége bõvítésével a helyi gazdaság élénkítésére. - A pályázat eredményeként ezúttal egy új irodaházat adhattunk át, a könyvár felújításának munkálatai pedig néhány napja kezdõdtek el a városban. Dorog belvárosa jövõ õszre teljesen megújul: a Gáthy Zoltán Könyvtár és Helytörténeti Múzeum (jelenleg Arany János Városi Könyvtár) felújított épülete mögött, a Hõsök tere folytatásaként újabb zöldterülettel és parkolókkal is gazdagodik majd a város – emelte ki a városvezetõ.

Benda István, a K & B H Környezetvédelmi és Biztonságtechnikai Holding Kft. nevében a megnyitón köszönetet mondott a városvezetésnek, hogy konzorciumi partnerként részt vehettek a pályázatban. – Szellemi termékeket árulunk a munka - és a környezetvédelem területén. A tûzvédelemmel kapcsolatos gépészeti berendezések felülvizsgálata mellett lehetõségünk nyílt a projektnek köszönhetõen, hogy tûzoltó készülékek bevizsgálásával és töltésével bõvítsük szolgáltatásaink körét – mondta el Benda István. – Továbbá nagykereskedelmi tevékenységünk mellett, egyéni védõeszköz kiskereskedelmi egységet nyitunk hamarosan a megszépült irodaépületben, amellyel a környéken egyedülálló szolgáltatást indítunk.

A nemzeti színû szalagot dr. Tittmann János és Benda István vágták át az ünnepélyes átadáson, majd a meghívottak megtekintették az új irodaépületet.

 

A KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon – az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása” címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2013. november 12.

 

 


uszt_logo_rgb_k.jpg 

 

 

 

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
(hirdetmény)

Dorog Város Önkormányzata, mint Közvetítõ Szervezet
pályázatot hirdet
a KDOP-3.1.1/B-12-2012-0001 „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" városrehabilitációs projekt keretében
elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló
mini-projektek támogatására.

1. A pályázat célja

A helyi identitást, közösségformálást erõsítõ, kulturális értékteremtõ tevékenység támogatása, mely Dorog város kulturális örökségének megõrzésére, fenntartására, tudatos ápolására és revitalizálására irányul.

2. A pályázók köre

Helyi, a településen bejegyzett székhellyel / telephellyel / rendelkezõ non-profit szervezetek, akik a település lakosságával kapcsolatban vannak (a településen bármilyen módon jelen vannak, vagy a helyszínen a korábbiakban már konkrét akciókat végrehajtottak.
Az alábbi non-profit szervezetek pályázhatnak:
• Nonprofit szervezetek (egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület) - amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;
• Nonprofit gazdasági társaságok - amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben.
Nem nyújthatnak be pályázatot az 1989. évi XXXIII. törvény „a pártok mûködésérõl és gazdálkodásáról" szóló törvény hatálya alá tartozó szervezetek.

3. Támogatható tevékenységek

A pályázat céljait kimerítõ, helyi kiadványok publikációja.

Elsõsorban az alábbi témákhoz kapcsolódhatnak mini projektek, azaz programok, rendezvények, konferenciák, szemléletformáló képzések, tájékoztatók, és ezek sorozatai:
• az érintett lakosság bevonását célzó akciók: a kiadvány megismertetése az olvasókkal, érdeklõdõkkel közönségtalálkozók keretében
• közösségfejlesztést és a szabadidõ hasznos eltöltését segítõ szolgáltatások, hagyományõrzõ közösségi kezdeményezések, kulturális rendezvények, civil programok.

Elszámolható költségek: kizárólag a mini-projekt sikeres végrehajtásához / megvalósításához közvetlenül kapcsolódó fogyó- és forgóeszközök, helyszín- és eszközbérlések, valamint szolgáltatások számolhatók el (az útmutatóban részletezettek szerint).
A „mini-projekt" megvalósításának kezdõ idõpontja legkorábban: 2013. december 01., záró idõpontja legkésõbb: 2014. május 31. A projekt megvalósításának idõpontja nem lehet korábbi, mint a pályázat benyújtását követõ 45. naptári nap.

A rendelkezésre álló keret: 600.000,- Ft.
Támogatás formája: vissza nem térítendõ támogatás.
Támogatási intenzitás: 100%
Támogatás összege: minimum 300.000,- Ft, maximum 600.000,- Ft.
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. november 11-tõl 2013. december 16-ig

4. Pályázat benyújtása

A részletes „mini-projekt" pályázati útmutató elérhetõ a Dorog város honlapján, valamint nyomtatott formában a Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztályán.
A pályázatok magyar nyelven, kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével nyújthatók be. Kézzel írott pályázatok feldolgozására nincs lehetõség.
A pályázatot 2 példányban (egy eredeti és egy másolat, valamint további egy elektronikus példányban (CD/DVD lemezen)), zárt csomagolásban, kizárólag személyesen az alábbi címen kell benyújtani:2510 Dorog, Bécsi út 71. Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztálya

A pályázatok csomagolásán fel kell tüntetni a pályázati felhívás pontos címét: „Helytörténeti, dorogi vonatkozású írások publikálása 2."

Benyújtásnak az az idõpont minõsül, amikor a személyes átadás-átvétel megtörtént. A Közvetítõ Szervezet kötelezettsége biztosítani, hogy az átadás-átvétel során az átvételi dokumentáció minden példányán szerepeljen az átvétel idõpontja az év, hónap, nap, óra, perc megjelölésével.
A benyújtási határidõ elõtt a pályázók kérdéseiket a 06 33 431 299-es telefonszámon vagy az emberieroforras@dorog.hu e-mail címen tehetik fel.

5. A pályázathoz benyújtandó dokumentumok
1. Jelentkezési lap
2. Aláírási címpéldány vagy aláírás-minta
3. Létesítõ okirat másolata
4. Igazolás / Referenciaigazolás
5. Költségvetést alátámasztó dokumentumok (a szakmai tartalom bemutatásával):
a. árajánlatok
b. költségbecslések

Dorog, 2013. november 11.

Pályázati útmutató

Jelentkezési lap

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve:2013. november 11.


 

 

uszt_logo_rgb_k.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

             (hirdetmény)

 

Dorog Város Önkormányzata, mint Közvetítõ Szervezet

pályázatot hirdet

a KDOP-3.1.1/B-12-2012-0001 „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon – az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása” városrehabilitációs projekt keretében

elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló

mini-projektek támogatására.

 

1.      A pályázat célja

 

A helyi kulturális értékek megismertetése településünk „soknemzetiségû” voltának hangsúlyozásával. A kulturális sokszínûség megõrzése, fenntartása.

 

2.      A pályázók köre

 

Helyi, a településen bejegyzett székhellyel / telephellyel / rendelkezõ non-profit szervezetek, akik a település lakosságával kapcsolatban vannak (a településen bármilyen módon jelen vannak, vagy a helyszínen a korábbiakban már konkrét akciókat végrehajtottak.

Az alábbi non-profit szervezetek pályázhatnak:

·        Nonprofit szervezetek (egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület) – amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;

·        Nonprofit gazdasági társaságok – amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;

Nem nyújthatnak be pályázatot az 1989. évi XXXIII. törvény „a pártok mûködésérõl és gazdálkodásáról” szóló törvény hatálya alá tartozó szervezetek.

 

3.      Támogatható tevékenységek

 

A helyi kulturális értékek megismertetése, településünk „soknemzetiségû” voltának hangsúlyozása kapcsolatépítõ tevékenységek formájában. A kulturális sokszínûség megõrzése, fenntartása, mint értéktöbbletet teremtõ tevékenységek elõmozdítását megteremtõ akciók, programok kidolgozása, szervezése.

 

Elsõsorban az alábbi témákhoz kapcsolódhatnak mini projektek, azaz programok, rendezvények, konferenciák, szemléletformáló képzések, tájékoztatók, és ezek sorozatai:

 • az érintett lakosság bevonását célzó akciók;
 • közösségfejlesztést és a szabadidõ hasznos eltöltését segítõ szolgáltatások;
 • hagyományõrzõ közösségi kezdeményezések, játszó- és foglalkoztató házak, kulturális- és sport rendezvények, kiállítások, civil programok megvalósítása.

 

Elszámolható költségek: kizárólag a mini-projekt sikeres végrehajtásához / megvalósításához közvetlenül kapcsolódó fogyó- és forgóeszközök, helyszín- és eszközbérlések, valamint szolgáltatások számolhatók el (az útmutatóban részletezettek szerint).

A „mini-projekt” megvalósításának kezdõ idõpontja legkorábban: 2013. november 1., záró idõpontja legkésõbb: 2014. április 30. A projekt megvalósításának idõpontja nem lehet korábbi, mint a pályázat benyújtását követõ 45. naptári nap.

 

A rendelkezésre álló keret: 800.000,- Ft.

Támogatás formája: vissza nem térítendõ támogatás.

Támogatási intenzitás: 100%

Támogatás összege: minimum 200.000,- Ft, maximum 400.000,- Ft.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. október 24-tól 2013. november 30-ig

 

4.      Pályázat benyújtása

 

A részletes „mini-projekt” pályázati útmutató elérhetõ a Dorog város honlapján, valamint nyomtatott formában a Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztályán.

A pályázatok magyar nyelven, kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével nyújthatók be. Kézzel írott pályázatok feldolgozására nincas lehetõség.

A pályázatot 2 példányban (egy eredeti és egy másolat, valamint további egy elektronikus példányban (CD/DVD lemezen)), zárt csomagolásban, kizárólag személyesen az alábbi címen kell benyújtani:

2510 Dorog, Bécsi út 71. Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztálya

 

A pályázatok csomagolásán fel kell tüntetni a pályázati felhívás pontos címét: „Nemzetiségek Hétvégéje”

 

Benyújtásnak az az idõpont minõsül, amikor a személyes átadás-átvétel megtörtént. A Közvetítõ Szervezet kötelezettsége biztosítani, hogy az átadás-átvétel során az átvételi dokumentáció minden példányán szerepeljen az átvétel idõpontja az év, hónap, nap, óra, perc megjelölésével.

A benyújtási határidõ elõtt a pályázók kérdéseiket a 06-30-66 55 77 3-as telefonszámon vagy az konyvtarkozi@dorogikonyvtar.hu e-mail címen tehetik fel.

 

5. A pályázathoz benyújtandó dokumentumok

 1. Jelentkezési lap
 2. Aláírási címpéldány vagy aláírás-minta
 3. Létesítõ okirat másolata
 4. Igazolás / Referenciaigazolás
 5. Költségvetést alátámasztó dokumentumok (a szakmai tartalom bemutatásával):
  1. árajánlatok
  2. költségbecslések

 

Pályázati útmutató

Letöltés: Jelentkezési lap   

www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

 

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltés dátuma: 2013. október 18.


  uszt_logo_rgb.jpg

 

 

 

 

MEGÚJUL AZ ARANY JÁNOS VÁROSI KÖNYVTÁR ÉPÜLETE


2013. október 15-én elkezdõdött a Bécsi úti könyvtár felújítása.


Elkezdõdött a dorogi városi könyvtár felújítása. Október 15-én a Varga Fuvarozási és Építõipari Kft. ügyvezetõje és Dorog Város Önkormányzata nevében dr. Tittmann János polgármester aláírta a „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon – az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása” címû projekt építési kivitelezésérõl szóló vállalkozói szerzõdést. A közbeszerzési eljárás nyertese nettó 149 143 519 forintért vállalta a Bécsi úti könyvtár teljes felújítását.
A könyvtár nyáron a polgármesteri hivatal „B” épületébe költözött, így nincs akadálya annak, hogy megkezdõdjenek a külsõ-belsõ munkálatok. A Gáthy Zoltán által tervezett szecessziós homlokzat és impozáns belsõ tér helyreállítása mellett egy modernebb résszel is bõvül a könyvtár. Nagyméretû olvasótér, kiállítóterem várja majd a kultúra kedvelõket.
 A tervek szerint a megszépülõ új közösségi színteret, a könyvtár épületét ünnepélyes keretek között a 2014-es bányásznapon adják át.

A KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 pályázati kódszámú, „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon – az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása” címû pályázat az Európai Unió támogatásával valósul meg.
Dorog Város Önkormányzata
2510 Dorog, Bécsi út 71.
varoshaza@dorog.hu, www.dorog.hu
www.ujszechehyiterv.gov.hu

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu


tarsfinansziroz.jpg

 Feltöltve: 2013. október 17.

 


 

 uszt_logo_rgb.jpg

 

 

 

200 éve született Grundl Ignác

Az Európa-hírû botanikus 1861-tõl 1878-ig (haláláig) volt Dorog plébánosa. Hivatásának is, kedvtelésének is méltó módon eleget tudott tenni. Bécsben német nyelven publikált tudományos közleményei alapján számosan leveleztek vele Európa neves botanikus tudósai.
Tudós munkásságára, a dorogiak lelki gondozójára egyaránt emlékeztek azok, akik 2013. július 28-án, vasárnap emléktáblát avattak a községi plébánia falán. A Grundl-év keretében Dorog Város Önkormányzata nevében a városi Kulturális Közalapítvány, a civil társadalom képviseletében Dorog Város Barátainak Egyesülete közös megemlékezésén koszorút helyeztek el a tábla alatt az ünnepség szervezõi, Gyöngyös Ferenc plébános pedig felszentelte a márványtáblát.
 

grundl_kiallitas1.JPG

Gyöngyös Ferenc plébános felszenteli elõdje emléktábláját
 
Itt mutatták be és ajánlották a jelen lévõknek azt a másfél évre szóló naptárt, amelyet Dorog iskoláinak képzõmûvész szakkörösei festettek olyan növényekbõl, amelyeket Grundl Ignác Dorogon és közvetlen környékén gyûjtött. Köztük van a hegyi tárnicska ábrázolása is, mely növény latin nevét - a gyûjtõ iránti tiszteletbõl - a plébános nevével látott el a botanikusok közössége: Gentiana austriaca Grundliana.
Grundl Ignác a községi templom kriptájában alussza örök álmát, születésének 200. évfordulójától azonban bennünket, élõket is emlékeztet értékteremtõ dorogi éveire az emléktábla.

Kovács Lajos - DVBE-elnök
 

grundl_kiallitas1.JPG

Kovács Lajos leleplezi az emléktáblát
 
Fotók: Barlangi Gergõ

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltés dátuma: 2013. július 29.
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

MEGÚJUL AZ IRODAÉPÜLET

"Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérrés alakítása" címû pályázat részét képezõ gazdasági funkciót szolgáló projektelem valójában a Dorog, Bécsi út 99. szám alatti irodaépület belsõ felújítása, illetve az irodaépület energihatékonyság javításával egybekötött külsõ felújítása. A tervek birtokában a kivitelezõ személye kiválasztásra került, és a szerzõdés megkötését követõen a munkák 2013. május 15-ével megkezdõdtek. A valamikor családi háznak épült, majd intézményi feladatot ellátó irodaépület, most a gazdasági szféra irodájaként újul meg. ( Az épület felújítása egyben a helyi gazdasági szereplõ ösztönzése az önkormányzattal történõ együttmûködésre. - Nem tudom, hogy ezt bele kellene-e írni. )
A felújítás következményeként  bõvülni fog az igény bevehetõ szolgáltatások köre, illetve a meg lévõ - környezetvédelmi és biztonságtechnikai - szolgáltatást  magasabb minõségben lehet majd igénybe venni.
A felújítás jó ütemben, a terveknek megfelelõen folyik.

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  
Feltöltés dátuma: 2013. július 15. 
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

KIVÁLASZTOTTÁK A KIVITELEZÕT
A „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" tárgyú, KDOP 3.1.1/B-12-0001 pályázati kódszámú projekt közbeszerzési eljárása lefolytatásra került.
Az eljárás eredményeként meghozott 85/2013.(VI.3) Képviselõ-testületi határozat elõzetes vitarendezési kérelmek alapján történõ 2013.június 14-i felülvizsgálata során az építés-szerelés kivitelezési részre vonatkozóan benyújtott ajánlatok közül a korábban érvényesnek minõsített Rózsaép Kft. ajánlatát érvénytelennek minõsítette a Képviselõ-testület, és ezzel egyidejûleg az eljárás nyertesének a Fischer-Bau Kft. jelölte meg, az ajánlatában szereplõ nettó 118.571.552,- Ft vállalási áron, a megajánlott 6 év jótállási idõvel.
A könyvtár átköltözése a Polgármesteri Hivatal „B" épületébe befejezõdött, jelenleg az ideiglenes könyvtár kialakítása folyik. A könyvtár a mûködését az új helyen 2013. augusztus 5-én kezdi meg.
Az árubeszerzésre vonatkozó szállítási szerzõdés 2013. június 17-én aláírásra került.
A projektek KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 számú, „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával valósultak meg.
A projekt összköltsége 282 millió Ft, melybõl 64 millió Ft az önkormányzat önrésze.

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  
Feltöltés dátuma: 2013. június 20.
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
(hirdetmény)

Dorog Város Önkormányzata, mint Közvetítõ Szervezet
pályázatot hirdet
a KDOP-3.1.1/B-12-2012-0001 „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" városrehabilitációs projekt keretében
elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló
mini-projektek támogatására.

1. A pályázat célja

A helyi identitást, közösségformálást erõsítõ, kulturális értékteremtõ tevékenység támogatása, mely Dorog város kulturális örökségének megõrzésére, fenntartására, tudatos ápolására és revitalizálására irányul.

2. A pályázók köre

Helyi, a településen bejegyzett székhellyel / telephellyel / rendelkezõ non-profit szervezetek, akik a település lakosságával kapcsolatban vannak (a településen bármilyen módon jelen vannak, vagy a helyszínen a korábbiakban már konkrét akciókat végrehajtottak.
Az alábbi non-profit szervezetek pályázhatnak:
• Nonprofit szervezetek (egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület) - amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;
• Nonprofit gazdasági társaságok - amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben.
Nem nyújthatnak be pályázatot az 1989. évi XXXIII. törvény „a pártok mûködésérõl és gazdálkodásáról" szóló törvény hatálya alá tartozó szervezetek.

3. Támogatható tevékenységek

A pályázat céljait kimerítõ, helyi kiadványok publikációja.

Elsõsorban az alábbi témákhoz kapcsolódhatnak mini projektek, azaz programok, rendezvények, konferenciák, szemléletformáló képzések, tájékoztatók, és ezek sorozatai:
• az érintett lakosság bevonását célzó akciók: a kiadvány megismertetése az olvasókkal, érdeklõdõkkel közönségtalálkozók keretében
• közösségfejlesztést és a szabadidõ hasznos eltöltését segítõ szolgáltatások, hagyományõrzõ közösségi kezdeményezések, kulturális rendezvények, civil programok.

Elszámolható költségek: kizárólag a mini-projekt sikeres végrehajtásához / megvalósításához közvetlenül kapcsolódó fogyó- és forgóeszközök, helyszín- és eszközbérlések, valamint szolgáltatások számolhatók el (az útmutatóban részletezettek szerint).
A „mini-projekt" megvalósításának kezdõ idõpontja legkorábban: 2013. július 1., záró idõpontja legkésõbb: 2014. április 15. A projekt megvalósításának idõpontja nem lehet korábbi, mint a pályázat benyújtását követõ 45. naptári nap.

A rendelkezésre álló keret: 1.200.000,- Ft.
Támogatás formája: vissza nem térítendõ támogatás.
Támogatási intenzitás: 100%
Támogatás összege: minimum 400.000,- Ft, maximum 600.000,- Ft.
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. június 25.-tõl 2013. július 31.-ig

4. Pályázat benyújtása

A részletes „mini-projekt" pályázati útmutató elérhetõ a Dorog város honlapján, valamint nyomtatott formában a Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztályán.
A pályázatok magyar nyelven, kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével nyújthatók be. Kézzel írott pályázatok feldolgozására nincs lehetõség.
A pályázatot 2 példányban (egy eredeti és egy másolat, valamint további egy elektronikus példányban (CD/DVD lemezen)), zárt csomagolásban, kizárólag személyesen az alábbi címen kell benyújtani:
2510 Dorog, Bécsi út 71. Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztálya

A pályázatok csomagolásán fel kell tüntetni a pályázati felhívás pontos címét: „Helytörténeti, dorogi vonatkozású írások publikálása"

Benyújtásnak az az idõpont minõsül, amikor a személyes átadás-átvétel megtörtént. A Közvetítõ Szervezet kötelezettsége biztosítani, hogy az átadás-átvétel során az átvételi dokumentáció minden példányán szerepeljen az átvétel idõpontja az év, hónap, nap, óra, perc megjelölésével.
A benyújtási határidõ elõtt a pályázók kérdéseiket a 06 33 431 299-es telefonszámon vagy az emberieroforras@dorog.hu e-mail címen tehetik fel.

5. A pályázathoz benyújtandó dokumentumok
1. Jelentkezési lap
2. Aláírási címpéldány vagy aláírás-minta
3. Létesítõ okirat másolata
4. Igazolás / Referenciaigazolás
5. Költségvetést alátámasztó dokumentumok (a szakmai tartalom bemutatásával):
a. árajánlatok
b. költségbecslések

Dorog, 2013.június 10.

 

Pályázati útmutató

Jelentkezési lap

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltés dátuma: 2013. június 10. 
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

LEZÁRULT A KÖNYVTÁR FELÚJÍTÁS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSA

2013. június 3-án a képviselõ-testület elbírálta a „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - Arany János Városi Könyvtár közösségi szintétté alakítása" közbeszerzési eljárására benyújtott ajánlatokat.
A közbeszerzési eljárás II. részét képezõ árubeszerzés tárgyú szállítási szerzõdés megkötésére irányuló eljárás nyertesének a d. Projekt Bútor Belsõépítészeti Tervezõ és Kivitelezõ Kft-t (8000 Székesfehérvár, Arany János u. 19. I/2) jelölte meg az ajánlatában szereplõ nettó 11.927.720 Ft vállalási áron, a megajánlott 4,25 év jótállási idõvel.
Az I. részt képezõ építés-kivitelezés tárgyú, építés-szerelési kivitelezési vállalkozási szerzõdés megkötésére vonatkozóan új eljárást folytatnak le.
A képviselõ-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a közbeszerzési eljárás I. része eredménytelensége miatt Dorog Város Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által 2013. február 12-én a „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" tárgyú KDOP-3.1.1/B-12-2012-0001 azonosítószámú projekt támogatási szerzõdése módosítását kezdeményezze.

A KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 számú, „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat az Európai Unió támogatásával valósul meg.
A projekt összköltsége 282 millió Ft, melybõl 64 millió Ft az önkormányzat önrésze.

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. június 6.
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

Hatvan éves a könyvtár
Kettõs jubileumot ünnepeltünk az idén: a dorogi könyvünnep 5. megnyitását, és a 60 éves könyvtár köszöntését. A programok már május 30-án, csütörtökön elkezdõdtek a Hõsök terén a könyvsátrak felállításával és a „Vendégeink voltak..." címû kép- és dokumentumkiállítással, valamint játszóházzal.
 

5.knyvht.jpg

"Hívogató" 
Péntek délelõtt Hívogató címmel a Zrínyi iskola kóruscsaládjának mûsora csalogatta a közönséget a térre, ahol Mucha Ildikó a könyvtár igazgatója üdvözölte a jelenlevõket. „A könyv az emberiség egyik legszebb értéke. A könyvtárosok ennek az értéknek a megõrzését és népszerûsítését tekintik fõ feladatuknak.„ Hogy ezt miként valósították meg az eltelt hat évtizedben, egy kiállítással mutatták be. Kiemelte még a városban mûködõ könyvesboltok szerepét, akikkel együtt végzik ma már értékõrzõ feladatukat, és fontos segítõtársuk még ebben a Dorog Város Barátainak Egyesülete is.

  

 5.knyvht.jpg

Ünnepi beszédet mondott dr. Tittmann János polgármester, aki úgy látja, kemény küzdelmet kell vívni, hogy a könyv, az írott kultúrateremtõ ereje megmaradjon. Sok elhúzó erõ hat, mely a könyv misztériumát veszélyezteti. Hiszen a könyv lehetõséget ad, hogy a szellemi, érzelmi teremtõ erõket mozgósítsuk magunkban. Semmi más ehhez nem fogható.
Ebben mit segíthet egy önkormányzat? Azt, hogy megbecsüli azokat az embereket, akik az írott világ mintegy „apostolaiként" végzik feladatukat. Meg kell köszönni a 60 évet annak az intézménynek, amely képes volt erre: helytörténeti munkájával, vagy rendezvények helyszíneként, ahol a szellemi életet képviselõ személyek, közösségek találkozni tudtak. Mivel is lehet ünnepelni egy ilyen évfordulót? Azzal, hogy felújítjuk, átalakítjuk az épületet. A 2014-es ünnepélyes bányásznapi átadás egyben névadás is lesz: Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum lesz az intézmény új neve.
 

5.knyvht.jpg

A plakett pályázat nyertese: Matuz Péter

A könyvtár 60 éves fennállása alkalmából meghirdetett plakett pályázat gyõztesét is kihirdették: a zsûri Matuz Péter, a városi diák alkotókör tagja, a mûegyetem hallgatója alkotását találta a legszellemesebbnek, mely az évfordulót és az épületet is megörökíti.
  

5.knyvht.jpg 

A nyertes plakett
 
A mai és régi könyvtári dolgozókat, a legrégebbi olvasókat, és olyan személyeket jutalmaztak a gyõztes plakettel, akik szerzõi, írói tevékenységükkel gazdagították az írott állományt. Az ünnepséget Antal Zsófia szavalata zárta, aki részletet adott elõ Sütõ András: Halhatatlan testõreink címû írásából.
Az ünnepi könyvhét könyvvásárral és dedikálással, folytatódott, az érdeklõdõk Fábián Janka írónõvel is találkozhattak. A rendezvény június 1-én, szombaton zárult.
  

 5.knyvht.jpg

A projektek KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 számú, „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával valósultak meg.
A projekt összköltsége 282 millió Ft, melybõl 64 millió Ft az önkormányzat önrésze.

 

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. június 3.
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

FIGYELEM!

Könyvtárunk 2013. június 1-tõl 2013. augusztus 5-ig költözés miatt ZÁRVA TART!
NYITÁS: 2013. augusztus 6. (kedd), 9 óra
2013. augusztus 6-án a könyvtár a
Dorog, Bécsi út 71.sz. alatti (Polgármesteri Hivatal) "B" épületben
(volt okmányiroda épülete) NYIT ki újra!
Továbbra is sok szeretettel várjuk Olvasóinkat!

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. június 1.
__________________________________________________________________________

DON BOSCO ÁLMA ÉS EREKLYÉJE DOROGON
Harmincnégy ország után hazánkba, városunkba is ellátogatott Bosco Szent János ereklyéje. Május 21-én az iskolások és a hívõk a Szent Borbála templomban fogadták a szent jobb kezét.
A Szalézi társaság alapítójának élethû viasz mása járja a világot, és a jobb keze maga egy urnában, egy lepecsételt dobozban, a szobor mellkasában van elhelyezve. Az ereklye utazásának célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a Szaléziak 100 éve telepedtek le Magyarországon és 2015-ben ünneplik Don Bosco születésének 200. évfordulóját. Az ereklye zarándoklata alkalmat ad arra, hogy a világ megismerje Don Bosco életét és munkásságát. A hívek Don Bosco kezébe helyezik imáikat és kéréseiket, hogy közbenjárjon értük az úr elõtt.
Dorogra kis Kis-Maly László, a Szent Borbála templom plébánosa közbenjárása került az ereklye, ugyanis a plébános úr a Szaléziak szabályai szerint kezdte meg papi hivatását.
A nagy eseménynek elõzménye is volt: egy alkotói pályázatot hirdettek meg városunk iskolásainak „Don Bosco álma - Álom a szeretetrõl" címmel. A pályázatra érkezett képzõmûvészeti alkotásokból rendezett kiállítást május 18-án, a Párbeszéd napján nyitotta meg a Dorogi Galériában Szabó-BergHauer Zoltán, Dorog Város kulturális Közalapítványa kuratóriumi tagja. Irodalmi alkotások is születtek, melyeket a kiállított mûvekkel együtt díjaztak az ereklye érzekése elõtt a mûvelõdési házban. Az eredményhirdetésen megjelent Paskai László nyugalmazott bíboros is, aki szintén gratulált a díjazottaknak.

don_bosco_2013_051.JPG

Dr. Tittmann János polgármester és Paskai László bíboros adta át a díjakat

Az írói pályázat eredménye:
I. Vigh Benjámin, Zsigmondy Gimnázium. II. Csapó Erik, Petõfi iskola. III. Hédai Eszter, Zsigmondy Gimnázium. Különdíjas lett Gulyás- Szabó Bernadett, Eötvös iskola
Képzõmûvészeti kategória:
I. Katona Barbara, Petõfi iskola, (felkészítõ: Kapa Melinda). II. Dolinszky Réka, Eötvös iskola (felkészítõ: Kolonics Péter). III. Kovács Ágnes, Zrínyi iskola, (felkészítõ: P. Tóth-Major Krisztina). Különdíjas: Fityó Renáta Zsigmondy gimnázium (felkészítõ: Partosné Nagy Eszter). A Dorogi Vállalkozók Egyesülete különdíjat ajánlott fel, melyet Jakab Zsuzsanna, a Petõfi iskola tanulója érdemelt ki. (felkészítõ: Kapa Melinda)
A nyertesek egy e-book-ot kaptak jutalmul.
A díjátadó után Kis-Maly László tartott az ifjúság számára is érdekes elõadást Don Bosco életérõl, emberi nagyságáról.

don_bosco_2013_051.JPG

Kis-Maly László plébános elõadása közben

Ezt követõen a fiatalok színes léggömbökkel vonultak a Szent Borbála templomba, ugyanis az esõ miatt a Jubileum térre tervezett szabadtéri litánia oda kényszerült. Hamarosan megérkezett Don Bosco ereklyéje is a zsúfolásig telt bányásztemplomba, ahol hatalmas érdeklõdés fogadta. Paskai László bíboros mondott litániát, majd az ereklye tovább indult Budapestre.
Az alkotói pályázat KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 számú, „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.
A projekt összköltsége 282 millió Ft, melybõl 64 millió Ft az önkormányzat önrésze.

 

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. május 28.
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

A SZÉPTUDOMÁNY MÛVELÕJÉRE EMLÉKEZÜNK EGY ESZTENDÕN ÁT

„Virágénekek" csendültek fel a Dorogi Galériában, amikor a kétszáz éve született botanikusra, a széptudományok egyik ágának elsõ hazai mûvelõjére emlékeztünk április 22-én. Kovácsné Fódi Krisztina elõadásában hallható népdalok kettõs ünnepre hívták fel a figyelmünket: a Föld napjára és egy dorogi vonatkozású eseményre, méghozzá a Grundl Ignác tudós, botanikus, plébános emlékének szentelt év kezdetére.
A Dorog Város Barátainak Egyesülete kezdeményezésére több esemény is foglalkozik idén a tudós személyével. Ennek nyitó eseménye az eredeti mappáiból és az iskolások rajzaiból rendezett kiállítás, ahol egy olyan szakavatott, követõjének is nevezhetõ utód beszélt Grundl Ignácról, aki ugyanazt a pályát választotta, ráadásul itt, Dorogon él. Õ Bauer Norbert, a Természettudományi Múzeum munkatársa.

grundl_kiallitas4.JPG

Bauer Norbert 

Bauer Norbert megnyitójában kiemelte, hogy botanikai hagyatéka révén, kitûnõ növényismerõként és gyûjtõként, a széptudomány mûvelõjeként ismerik ma is az 1800-as években tevékenykedõ Grundl Ignác nevét. A XIX. század a tudomány felemelkedésének évszázada. Sok tudományos intézmény alakult, és igazi rangot is jelentett akkoriban valamely tudományban elmélyedni. Fõként az orvosok, tanárok, papok magángyûjteményeket hoztak létre, tudományos munkájuk megalapozásaként. Grundl Ignác is akkor kezdte munkásságát, amikor a hazai tudományos élet szárba szökkent. A személyes gyûjtõ körutaknak, a hazai és nemzetközi csere egyleteknek köszönhetõen folyamatosan gazdagította saját, de mások kollekcióját is. Így jutottak el Grundl Ignác lapjai például Ausztráliába is.
Másfél évszázados távlatból látni, hogy tevékenységét nem a karriervágy, hanem a természet, a természetjárás szeretete mozgatta. Eredményeit nem nagyon közölte, ezek megmaradtak feljegyzéseiben. Dorog környékérõl nem sokat publikált, - lehet, hogy ebben korai halála akadályozta meg - holott Dorog környékén kezdte a gyûjtést, botanikai tevékenységét. Több olyan növényfajt, fõként gyomnövényeket talált, melyet õ gyûjtött elsõként. Ilyen például a kisvirágú csodatölcsér, mellyel õsz elején, a Kálvária dombon, illetve a vasút állomás környékén találkozhatunk. Ez egy behurcolt növény, melyet õ fedezett fel itt.
Zárásként Bauer Norbert reményét fejeztek ki, hogy nemcsak a botanikus szakma, hanem a dorogiak is büszkén õrzik majd Grundl Ignác emlékét, és amikor a templomban elmennek a síremléke mellett, eszükbe jut ez a nagyon szerény tudós, akinek munkásságát a tudomány örökké dicsérni fogja.
Ezután Kovács Lajos beszélt még a jeles tudósról, kiemelve a most is kiállított, kézzel írt kétszáz oldalas könyvecskét, az eredeti táblákat, dokumentumokat, melyek latin és magyar nyelven születtek. A dokumentumokból kiderül, hogy sok minden mással is foglalkozott, míg eldöntötte, hogy mit választ. Munkáiban folklorisztikus elemek, címertan, családkutatási, földrajzi felfedezések is fellelhetõk. Grundl Ignác nyitott ember volt, saját területe mellett a legújabb tudományok figyelõje, de kritikusa is. Szakmai folyóiratot is járatott, és a napi történéseket is követte, egy idõben az egyik esztergomi lap egyetlen dorogi elõfizetõje õ volt!
Kovács Lajos a tudós emberi vonásait is igyekezett a hallgatóság elé rajzolni. A tudós szerénységét ajánlotta az ifjú nemzedékek figyelmébe. A megcsodálható préselt virágokat mûvészi emlékjeleknek nevezte, melyek rendkívüli értéket képviselnek.

grundl_kiallitas1.JPG

Kovács Lajos

Mind Bauer Norbert, mind Kovács Lajos megemlékezett arról, hogy Grundl Ignác végrendeletében növénygyûjteményét gazdasszonyára hagyta, aki 35 éven át vezette háztartását, hogy azt értékesítve az öreg napjairól gondoskodhasson. Még bátyja anyagi biztonságát is megteremtette.
De jó barátja, tudós társa, dr. Feichtinger Sándor rá tudta beszélni Simor János bíborost, hogy megvásárolja az anyagot, melyek megosztva öt iskolába kerültek, így menekülve meg az elkallódástól. Feichtinger Sándor elhunyt barátját jeles hazafinak nevezte, akit tehetség, szerénység, igénytelenség jellemzett, és „aki hivatásában és a széptudomány szolgálatában évek hosszú során zajtalanul mûködött, kire figyelmünk méltán fordul. Emlékét és nevét az utókor számára megõrizzük."
A DVBE tagjai azt szeretnék, ha a dorogi tudósnak sok szép emlékjele születne még idén. Tervben van egy másfél (!) éves naptár kiadása, a gyerekek rajzaiból. Ez év második félévére és 2014-re szól majd.
Kovács Lajos végül Szép Ernõ és Gazdag Erzsi virágos verseivel búcsúzott, melyekben Grundl Ignác alakja is kirajzolódik.

Találkozzunk az emlékév többi eseményén is, július 28-án, amikor felavatják neves botanikusunk emléktábláját egykori szolgálati helye, a plébánia falán.

A projekt a KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 számú, „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

A projekt összköltsége 282 millió Ft, melybõl 64 millió Ft az önkormányzat önrésze.

 

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. április 22.
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

Dorog Város Önkormányzata a KDOP-3.1.1/B-12-2012-0001 „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon – az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása” pályázata megvalósítása során
Tervpályázatot hirdet
az Arany János Városi Könyvtár alapításának 60. évfordulója alkalmából készítendõ emlékplakett tervezésére.
Pályázók köre: Dorog város köznevelési intézményeinek tanulói, ill. a Városi Alkotókör tagjai.
A tervezendõ plakett felülete: max. 100 cm2
Anyaga, technikája szabadon választható, de a tervezésnél figyelembe veendõ szempont, hogy az elbírálást követõen 60 db kerül legyártásra.
Bemutatandó 1:1 léptékû rajz v. makett, ill. mûleírás (amelynek tartalmaznia kell a plakett pontos méretét, anyagát, kiviteli technikáját)
Pályázatok beadása:
határideje: 2013. április 29. - május 6.  14 óráig
módja: papíralapon beadandó rajz  ill. makett esetén személyesen a Polgármesteri Hivatal Emberi Erõforrás Osztály 11. szobájában, digitálisan beadandó rajz esetén a reka.tittmann@dorog.hu e-mail címen.
A pályázatokat jeligével ellátva kérjük beadni, zárt borítékban mellékelve az alkotó nevét, elérhetõségét, iskoláját, felkészítõ tanárának nevét.
A pályázatok 2013. május 10-én kerülnek elbírálásra, legyártásra kizárólag az 1. helyezett kerül.
A tervek ill. a gyõztes mû az Ünnepi könyvhét megnyitóján kerül bemutatásra.

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg

Feltöltve: 2013. április 15.  __________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

INDULHAT A KÖZBESZERZÉS
Rendkívüli ülésen határozott a dorogi képviselõ-testület arról, hogy a „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû, sikeres pályázat építési beruházásainak kivitelezõje kiválasztására nyílt közbeszerzési eljárást folytat le a 2013. évi közbeszerzési tervével összhangban.
AZ 2013. április 15-én rendkívüli képviselõ-testületi ülésen született döntés értelmében a közbeszerzési eljárás lebonyolításával a Perfectus Közbeszerzési, Számviteli és Üzletviteli Tanácsadó Kft-t (2000 Szentendre, Széchenyi tér 35.) bízták meg.
A „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû, sikeres pályázat 2013. februárban részesült támogatásban. A projekt részét képezõ könyvtár épület teljes felújítása, valamint a felújításhoz szükséges eszközbeszerzés (bútorzat beszerzés) kivitelezõje illetve szállítója személyének kiválasztására a jelenleg hatályos jogszabályok alapján közbeszerzési eljárás lefolytatására van szükség.
Közben a könyvtár ideiglenes helyre történõ átköltöztetése is megkezdõdött.

A projekt összköltsége 282 millió Ft, melybõl 64 millió Ft az önkormányzat önrésze.

A projekt a KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. április 15.
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

A remekmûvek hallhatatlanok

A KDOP-3.1.1/B-12-2012-0001 kódszámú pályázat
projektnyitó rendezvényeként az Arany János Városi Könyvtár a Költészet Napja alkalmából rangos szavalóversenynek adott otthont április 11-én. Az elszavalandó mûvek körének kiválasztása sem okozott nehézséget, ugyanis idén kerek száz esztendeje született költõ óriásunk, Weöres Sándor. Így az õ remekeibõl választhattak a versenyzõk egy kötelezõen elõírt verset, és egyet a saját ízlésük alapján. A felhívásra több mint hatvan gyermek jelentkezett a dorogi, csolnoki és leányvári iskolákból.


kolt_napja_2013_apr2.JPG

A megnyitó

Elsõként az alsósok, majd a nagyobbak álltak a zsûri és a többiek elé tudásukkal és tehetségükkel. Az ítészek Nyizsnyánszkiné Tavaszi Margit tanárnõ, Mucha Ildikó és Szabó-BergHauer Zoltán könyvtárosok voltak. A zsûri véleménye szerint az ifjak nagyon alaposan felkészültek, ezért élvezettel hallgatták a színvonalas szavalatokat. Szinte repült az idõ, hamar elérkezett az eredményhirdetés is. Minden résztvevõ oklevelet kapott. A gyõztesek és helyezettek könyvjutalomban részesültek, ajándék könyvjelzõvel.


kolt_napja_2013_apr1.JPG

Nyizsnyánszkiné Tavaszi Margit, Szabó-BergHauer Zoltán és Mucha Ildikó munkában 

A sorrend:
1-2. osztályosok:
1. Balázs Dániel, 2. Binder Zenóbia, 3. holtversenyben Arató Fanni és Szezech Hanna, 4. Dobi Anett, 5. Füssy Adél

3-4. osztályosok: 1. Guba Bianka, 2. Pocsai Anna, 3. Csepi Csenge, 4. Giczi Laura, 5. Raczkó Dávid, 6. Kolozsi Kornél

5-6. osztályosok: 1. Dósa Vanda, 2. Gyügyei Márk, 3. Keselyák Boglárka

7-8. osztályosok: 1. Antal Zsófia, 2. Gulyás Fruzsina, 3. Kocsi Krisztián

Gimnázium: 1. Vizi Franciska, 2. Balázs Judit, 3. holtversenyben Tanka Bernadett és Tiba Gábor

A szavalóverseny a KDOP -3.1.1./B-12-2012-0001 számú, „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat keretében valósult meg.

kolt_napja_2013_apr.JPG 

 

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. április 11.  
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

A könyvtár felújításához kapcsolódó sikeres pályázatnak köszönhetõen már készülnek a kiviteli tervek. A közbeszerzési eljárás megindítása április közepére tehetõ. Amennyiben júniusban már gyõztest hirdethetnek, úgy július elején megkezdõdhet a kivitelezés. A munkálatok idejére a könyvtár a polgármesteri hivatal „B" épületébe költözik - adott tájékoztatást a mûszaki osztály. Az ünnepélyes átadás a dorogi hagyományoknak megfelelõen a 2014-es esztendõ bányásznapján lesz.

A felújítás ideje alatt nem szûnik meg teljesen a könyvtári élet, ugyanis a pályázat részeként, úgynevezett „soft" tevékenységek várják majd az érdeklõdõket.
A napokban egy 11-18 éves tanulóknak szóló képzõmûvészeti, ill. irodalmi pályázat kerül kiírásra, „Álom a szeretetrõl: Don Bosco álma" címmel. Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 21-én kerül sor, amikor Kiss- Maly László esperes tart elõadást, majd Paskai László bíboros ünnepi litániája szerepel még a programban.
Április 11-én szavalóversenyre várják az érdeklõdõket a könyvtárba: Weöres Sándor költõ 100. születésnapja alkalmából.
Három miniprojekt is szóba került,ezek kiírása nyárra várható: Környezettudatos napok szervezésére, valamint a „Nemzetiségek hétvégéje" elnevezésû program megvalósítására egyaránt hatszázezer forintot fordíthat az önkormányzat. Említett rendezvények mellett - idõrendben a kettõ között - helytörténeti írások publikálására is lehetõség nyílik, aminek minõségi - többek között Kovács Lajos nevével fémjelzett - hagyományai vannak Dorogon.

Júniusban a már hagyományossá vált ünnepi könyvhét eseményei várják a nagyérdemût.

További tervek:
Július 28.: Grundl Ignác emléktábla avatása a plébánia falán
Augusztus: a dorogi nemzetiségi önkormányzatok látogatása Zsérén
Szeptember: Dorog városképileg védett épületei - rajzverseny kiírása a Városi Diák alkotókör közremûködésével
Október: Környezetvédelmi napok

Az alábbi kézmûves foglalkozások közül is választhatnak majd az érdeklõdõk:
Bábkészítés (vezetõ: Furlán Ildikó)Üvegfestés (vezetõ: Végh Éva)
Képek természetes anyagokból (vezetõ: Magyar Judit Mária)
Gyöngytechnikával virág- és karácsonyfadísz-készítés (vezetõ: Tóth-Major Krisztina)
Tûzzománc készítése (vezetõ: Kolonics Péter)
Sárkánykészítés (vezetõ: Kapa Melinda)
Kozmetikumok természetes anyagokból (vezetõ: Winter Erzsébet)
Csipkézés (vezetõ: Nagyné Perjési Ildikó)
Csipkeverés (vezetõ: Pánczél Éva)
Szövés (vezetõ: Soós Rezsõné)
Rongybabakészítés (vezetõ: Csipke Ferencné)
Karácsonyfadísz-készítés (vezetõk: Juhász Sándorné, Keserû Mihályné)
Érmék készítése (vezetõ: Szóda József)
Gyertyaöntés (vezetõk: általános iskolai pedagógusok)
Adventi koszorú készítése (vezetõk: általános iskolai pedagógusok)
Tabló készítése a könyvtár történetérõl (vezetõk: a könyvtár dolgozói)

http://www.nfu.hu

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. április 1. 
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

Dorog Város Önkormányzata a KDOP-3.1.1/B-12-2012-0001 „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon – az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása” pályázata megvalósítása során
Pályázatot hirdet,
Álom a szeretetrõl címmel

Dorog Város Önkormányzata pályázatot hirdet a „Szalézi Centenárium Magyarország” rendezvénysorozatához kapcsolódva.
A szegények ügyét és az oktatást középpontba állító olaszországi eredetû szerzetesrend idén ünnepli magyarországi megtelepedésének 100. évfordulóját. A rend hazai története több szálon is kapcsolódik városunkhoz és közvetlen környékéhez. Magyarországra költözésük központja Péliföldszentkereszt volt, amit Chernoch János esztergomi érsek adományozott a rendnek. Nyergesújfalun kezdõdött majd Esztergom táborban folytatódott oktatói munkájuk is, ma újra létezik a nyergesi Szalézi gimnázium.
Dorogi születésû szerzetes volt az a Wech József  (Jose Vándor atya), aki Torinóban tanult, Dorogon szentelték pappá, és Kubában teljesített missziót, amely munkája olyan sikeres volt, hogy jelenleg folyik boldoggá avatási eljárása.
Kortársa volt ugyancsak Dorogról Schmidt Mihály szerzetes, aki a rend szombathelyi központjában és Esztergom táborban fejtette ki máig ható zenei munkásságát. A rend feloszlatása után Szombathely zenei életének legsikeresebb szervezõje, kórusok és zenekarok alapítója, a Kodály Zoltán által is elismert zeneiskolai és zenetagozati képzés megteremtõje és gyermekkórus-alapítója volt.
A rend alapítója az a Bosco Szent János (Givanni Bosco) volt, aki a nehéz sorsú gyerekek szeretetteljes tanítására tette fel az életét. Valamennyi életrajzírója megemlékezik egy ifjúkori álmáról, amelyben magukról megfeledkezõ, önfeledten szórakozó, káromkodó gyerekeket  látott. Már éppen elhatározta, hogy akár ököllel is rávezeti õket a helyes viselkedésre, amikor egy belsõ hang figyelmeztette: „Nem veréssel, hanem szelídséggel és szeretettel kell barátságukat megnyerned. Fogj hát hozzá azonnal, és beszélj nekik a bûn utálatosságáról és az erény értékességérõl.” (Teresio Bosco: Don Bosco. Szt. József Kiadó, Bp., 1991.)
A pályázat célja: alkotásra ösztönözni az évfordulón 11-18 éves tanulóinkat.
Pályázatunk témája: Don Bosco álma. A dorogi általános iskola felsõ tagozatos és a gimnázium tanulói nézzenek utána a kiváló pedagógus életének, és a képzõmûvészet vagy szépirodalom eszközeivel ábrázolják Don Bosco álmát a szeretetrõl. Ez az álom szólhat egy mai iskola megálmodásáról is Don Bosco nyomdokaiban.
A gyermekalkotás mûfaja tetszõleges: egyaránt elfogadunk klasszikus vagy modern mintákat követõ alkotást. Képzõmûvészeti jellegû alkotás esetén egy mûvet várunk tetszõleges méretben és technikával. Irodalmi jellegû pályamunka esetén (mese, monda, legenda, elbeszélés stb.) a pályázat terjedelme 5-10 gépelt oldal lehet.
Pályázati feltételek:
1. Egy pályázó egy alkotással pályázhat.
2. Pályázni jeligével kell.
3. A pályázatot elég egy példányban benyújtani.
4. A pályázatban külön lezárt borítékban kérjük elhelyezni a pályázó nevét, elérhetõségét, iskolájának, felkészítõ nevelõjének nevét.
Nevezési díj nincs.
A pályázat benyújtási határideje: 2013. április 30.
Eredményhirdetés, díjátadás a Don Bosco-ereklye Dorogra érkezésének napján, május 21-én lesz.

Dorog, 2013. március 18.

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. március 18. 
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

FELHÍVÁS
Az Arany János Városi Könyvtár a Költészet Napja alkalmából, Weöres Sándor születésének 100. évfordulóján szavalóversenyt rendez az általános iskolák és a gimnázium számára
2013. április 11-én 9. órakor
A szavalóverseny helyszíne a Gyermekkönyvtár.
Készülni egy kötelezõ és egy szabadon választott verssel lehet.
Értékelés és díjazás kategóriánként.
A verseny a KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 pályázat keretében valósul meg.

http://www.nfu.hu 

www.kdrfu.hu

tarsfinansziroz.jpg  

Feltöltve: 2013. március 18. 
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg

 

 

 

 

MÁR KÉSZÜLNEK A TERVEK A FELÚJÍTÁSHOZ

 

Dorog Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be "Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címmel, mely  pályázat támogatásban részesült. A támogatási szerzõdést februárban megkötötték.

A projekt részét képezõ Arany János Városi Könyvtár, és a Bécsi út 99. szám alatt található - gazdasági funkciót szolgáló - épület felújítási munkáinak elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges tervek elkészítésére a szerzõdéseket megkötötték. A tervek már készülnek. Ezt követõen kerülhet majd sor az építés beruházási munkák kivitelezõjének kiválasztására.  

WWW.NFU.HU

WWW.KDRFU.HU   

 

Feltöltve: 2013. március 8. 
__________________________________________________________________________

uszt_logo_konyvtar.jpg 

 

 

 

 

ALÁÍRTÁK A TÁMOGATÁSI SZERÕDÉST

Aláírták a „Funkcióbõvítõ belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" projekt támogatási szerzõdését

A megvalósításhoz szükséges kiviteli terveket is megrendelték. Az elkészítésük folyamatos egyeztetést igényel, de minden a terveknek megfelelõen halad. A projekt összköltsége 282 millió Ft, melybõl 64 millió Ft az önkormányzat önrésze. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

 


http://www.nfu.hu 

tarsfinansziroz.jpg

 

Feltöltve: 2013. március 1.


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia