Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Petõfi Sándor Általános Iskola - Befektetés a jövõbe
Frissítve: 2019. június 13 08:15:20 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  


 

Fotódokumentáció a Petőfi iskola energiahatékonyságifejlesztéséről


 

 xcv.jpg

2018. 10. 15.

SAJTÓKÖZLEMÉNY
BEFEJEZÕDÖTT A PETÕFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA KOMPLEX ENERGIAHATÉKONYSÁGI FEJLESZTÉSE


A szeptemberi iskolakezdésre megvalósult a Petõfi Sándor Általános Iskola energiahatékonysági fejlesztése, és átadták az intézményt az ott tanuló több mint 300 gyermek és pedagógus számára. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00026 azonosítószámú, A dorogi Petõfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése címû projekt megvalósítására 134.510.000 forint Európai Uniós támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata.

A korszerûsítési munkák célja a minél nagyobb üzemeltetési költség megtakarításának elérése volt, melynek során komplex (utólagos hõszigetelés és napelemes rendszer kiépítés) épületenergetikai fejlesztést végeztetett el az önkormányzat a nagyfokú energetikai hatékonyság növelése céljából. A projekt közvetve hozzájárul az országos szintû energiaellátás biztonságának növeléséhez, az energiafelhasználás és a környezeti károsanyag kibocsátás és üvegházhatású gázok csökkentéséhez, valamint a környezettudatos gondolkodás erõsítéséhez az önkormányzati intézményekben az esélyegyenlõség szempontjainak fokozottabb érvényesülése mellett.
A beruházás alapvetõ célja a 2012/27/EU irányelv szerinti energiahatékonysági, illetve a 2009/28/EK irányelv szerinti megújuló energia részarányra vonatkozó kötelezettségek tagállami teljesítése volt a projekt megvalósításán keresztül, szem elõtt tartva, és megfelelve a 7/2006 (V. 24.) TNM rendelet elõírásainak.

ztoppet.jpg

A beruházás megvalósulásával csökken az ország ÜHG kibocsátása, és növekedik a megújuló energia részaránya is. A megújuló energia alkalmazásával a környezetterhelés csökken, ezzel is védve környezetünket.

A munkálatok során elvégzésre került az épület homlokzatának utólagos hõszigetelése, és sor került a nyílászárók cseréjére a napelemes rendszer telepítése mellett.
A beruházás részeként a fõbejárat akadálymentessé vált és a földszinten kialakításra került egy mozgáskorlátozott vizesblokk is.
A korszerûsítés elkészülte után a nevelési-oktatási intézmény éves üzemeltetési, karbantartási, és fenntartási költsége csökken, valamint az épülete esztétikai megújulása a városrész arculatának pozitív irányú megítéléséhez is hozzájárul.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretén belül valósult meg.

További információ kérhetõ:
Madarász Tímea sajtóreferens
06 33 431 299
varosmarketing@dorog.hu


xcv.jpg

2018/06/30.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGKEZDÕDÖTT A PETÕFI ISKOLA ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA


Elkezdõdtek Dorogon a Petõfi Sándor Általános Iskolában az energetikai felújításhoz kapcsolódó munkálatok.

Az elmúlt napokban a vakolat leverésével megkezdõdtek a munkálatok az intézménynél. Mint azt korábban megírtuk, 134 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00026 számú, A dorogi Petõfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése címû projekt megvalósítására.

kzb_kvt.jpg

2018 szeptemberére valósulhat meg az energetikai korszerûsítés. Elvégzik az épület energetikai felújítása részeként a homlokzat utólagos hõszigetelését, a nyílászárók cseréjét, és napelemes rendszer telepítését. A fõbejárat akadálymentessé válik a pályázatoknak köszönhetõen, valamint a földszinten kialakításra kerül mozgáskorlátozottak számára egy vizesblokk.

kvtl_kozben_3.jpg

Ezzel párhuzamosan megkezdõdött - az önkormányzat beruházásában - az intézmény tetõszerkezetének felújítása is.

További információ kérhetõ:
Madarász Tímea sajtóreferens
Tel.: 33 431 299
E-mail: varosmarketing@dorog.hu 

 

 


xcv.jpg 
 

2018/01/29.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY
ENERGETIKAI KORSZERÛSÍTÉS A PETÕFI SÁNDOR ISKOLÁBAN


134 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00026 számú és A dorogi Petõfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése címû projekt megvalósítására.

nrg_elott.JPG
A megyei önkormányzat támogatásával uniós forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2018 szeptemberére épületenergetikai korszerûsítés valósul meg a DOKI Petõfi Sándor Tagiskolában. A megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetõen elvégezhetõ lesz az épület energetikai felújítása, a homlokzat utólagos hõszigetelése, a nyílászárók cseréje és a napelemes rendszerek telepítése, valamint a földszinti rész akadálymentesítése. A 134 millió Ft-os pályázati forrásból a Petõfi-iskola komplex energetikai korszerûsítése 2018 õszére készül el.

gtki_2.jpg 

További információt a dorog.hu weboldalon olvashatnak a projekttel kapcsolatban.
A projekt a Széchenyi2020 Program keretén belül valósul meg.

Projekt címe: A dorogi Petõfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése
Száma: TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00026
Befejezésének dátuma: 2018. október 31.
Támogatási összeg: 134 millió forint 

További információ kérhetõ:
Madarász Tímea sajtóreferens
Tel.: 33 431 299
E-mail: varosmarketing@dorog.hu


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia