Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  Több mint félezren voltak az Aquatics Day-en – Nevet adtunk uszodánknak  
Frissítve: 2014. június 23 13:56:17
Nevet kapott a városi uszoda a Magyar Úszás Napján Dorogon. Rengeteg program, vetélkedõ várta a létesítmény látogatóit szombaton. Sokan kipróbálták a waterball-t, azaz szárazon gurulhattak a medencében az óriás labdában, aztán a vizes vetélkedõk is több csapatot megmozgattak. A legnagyobb jókedvet az úszómedencében a kenus verseny hozta meg.
kenuzs.JPG
 
  A vízilabda bajnokságon 10 csapat 140 sportolója vetette magát a vízbe. A bajnokságot az Úszómesterek csapata nyerte. Az Aquatics Day-en egész nap fitness programok - kangoo, walkenergy, spinning - is várták a zene és a mozgás kedvelõit az Erergy Fitness-nek köszönhetõen. A város legaktívabb és egyben legvizesebb napjára több mint félezren érkeztek.
 
vizilabda.jpg

Abaházi Csaba, a Class FM mûsorvezetõje házigazdaként irányította a rendezvény programjait. A pesterzsébeti ESMTK szinkronúszói parádés bemutatója óriási sikert aratott. Szekér Zoltán sportigazgató köszöntõjében a 100 éves dorogi sport, azon belül is a vizes sportok egyre erõteljesebb hatásáról beszélt. - 2007 májusában nyitott meg az uszoda a városban. Azóta mintegy 500 ezer vendég érkezett frissülni a létesítménybe.
SzekrZoltn.JPG
Az olimpiai bajnok vízilabdázó, dr. Steinmetz Ádám a sportág kiváló hatásairól beszélt, majd dr. Tittmann János polgármester beszéde legelején kérte a jelenlévõket, hogy egy perces néma fõhajtással emlékezzenek meg a napoban elhunyt, legendás futball pályafutását Dorogon kezdõ Grosics Gyuláról. A tiszteletadás után a 30 éves város kiemelkedõ eseményeként szólt az uszoda névadásának elõzményeirõl. A lakosság körében meghirdetett pályázat eredményeként, a képviselõ-testület döntött arról, hogy Nipl Stefániáról - folyamúszó magyar bajnok, a gyorsúszás többszörös magyar bajnoka, az 1936-os olimpiai válogató verseny résztvevõje - nevezik el a városi uszodát. Nipl Stefánia - akinek lányai, unokái is részt vettek a ceremónián - eredményességével hosszú éveken át öregbítette Dorog jó hírnevét. Dr. Tittmann János és Szekér Zoltán leleplezték azt a két, Lévay Jenõ Munkácsy-díjas képzõmûvész által készített 190 centiméter hosszú tablót, amelyek az uszoda történetét és Nipl Stefánia eredményességét mutatják be. A mûvészi tablók helye a bejáratnál lesz.
nipl_tabl.JPG

Mint azt már korábban megírtuk a dorog.hu-n: Abaházi Csaba, a Class FM népszerû mûsorvezetõje örült a felkérésnek, hogy az uszoda névadó ünnepségének házigazdája lehet. A vizes sportok közel állnak hozzá. Diákként együtt úszott Rózsa Norberttel, aki késõbb olimpiai bajnok lett. Abaházi Csaba már korábban - a Nagy Vagy címû produkció, a TV vetélkedõje alkalmával - is találkozott a dorogi sportkedvelõ fiatalokkal. Tavasszal csapatkapitányként mutatkozott be a Dorog oldalán a városunkba szombaton ellátogató népszerû mûsorvezetõ.
waterball.JPG

Dr. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, a Vasas férfi csapatának centere vendégként vett részt az uszoda névadó ünnepségén szombaton. - Sok szorgalom és alázat szükséges ahhoz, hogy komoly eredményeket elérjünk ebben a sportágban. Ezt tanácsolom a dorogi fiatal vízilabda csapatnak is - hangsúlyozta kérdésünkre az olimpiai bajnok. A Vasas SC utánpótlás szakmai igazgatóhelyettese kiemelte: - Célunk az, hogy minél több bázis alakuljon ki országszerte, amelyekbõl akár késõbb az elsõ osztályú játékosok is kinõhetnek. A dorogi sporttársaimnak ajánlom, hogy kövessék az élvonalbeli játékosok mérkõzéseit, látogassanak ki a Margitszigetre a júliusban megrendezendõ Vízilabda Európa-bajnokságra, hogy személyesen is átélhessék a meccsek hangulatát.
esmtk.JPG

 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia