Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekû adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Hírek
Frissítve: 2009. szeptember 13 20:55:38 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

  ÁTADTÁK A MEGÚJULT KÖNYVTÁR ÉPÜLETÉT DOROG BELVÁROSÁBAN  
Frissítve: 2014. szeptember 07 09:51:21
Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 6-án az Arany János Városi Könyvtár megújult épületét, amely a funkcióbővítésnek és a tervező előtti tiszteletadásnak köszönhetően új nevet kapott. A Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum hétfőtől várja régi és új közönségét.

Mintegy 250 millió forintból újult meg Dorog belvárosában az egykori bányakaszinó az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési támogatással, valamint Dorog Város Önkormányzatának önrészével. Az épület évtizedek óta ad helyet a közgyűjteménynek.

vato.JPG

- A beruházás eredményeként a korszerű könyvtári elvárásokat maximálisan kiszolgáló tágas belső elrendezés mind térben mind eszközparkjával szolgálja a városi, sőt térségben élő közönséget. Az intézmény új funkcióval is gazdagodott: a helytörténeti múzeum tovább erősíti a közösségi színtér szolgáltatási skáláját, ahogy az újonnan kialakított Városmarketing Iroda is, amely a földszinten kapott helyet - mondta el köszöntő beszédében dr. Tittmann János polgármester. Kiemelte, hogy az 1996-ban a város mottójává vált „Jövőnket építjük, de múltunkat nem feledjük!" jelmondathoz hűen az idén is, ahogy a korábbi bányásznapokon is megújult intézményt avathat Dorog. Köszönetét fejezte ki az építésznek, a Narthex Kft. tervező csapatának és vezetőjüknek, Nagy Henriette okleveles építészmérnöknek, Varga Andrásnak, a kivitelező cég ügyvezetőjének, Szenczi Gyulának, a műszaki osztály vezetőjének, Bartl Ildikó beruházási főtanácsosnak és Mucha Ildikó könyvtárvezetőnek a közgyűjtemény épületének megújításához nyújtott segítségükért.
A mintegy másfélszáz ünneplőre különleges meglepetés is várt. Wendlingen am Neckar polgármestere Steffen Weigelpezsgőkkel teli ajándékkosárral érkezett, gratulálva ezzel dr. Tittmann Jánosnak az épület elkészültéhez, amely alig egy év alatt lett a belváros ékköve. A könyvtár nem csak küllemében újult meg, hanem energiahatékonnyá és teljesen akadálymentessé is vált.  
kosar.JPG

 

A nemzeti színű szalagot dr. Tittmann János, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Völner Pál országgyűlési képviselő vágták át. Ezzel hivatalosan is átadva a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumot a nagyközönségnek. Az érdeklődők ezután bejárhatták az épületet.
A projekt a könyvtár megújításán túl további részprogramokat is tartalmazott. A gazdasági funkcióbővítés eredményeként tavasszal irodaépületet avatott az Önkormányzat és a konzorciumi partner, továbbá számos úgynevezett „soft" tevékenység - könyvkiadás, könyvbemutatók, fásítás - támogatta a város szellemi és küllembeli megújulását nyomon követve a projekt megvalósulását. A projekt összköltsége 282.214.121 forint volt, amelynek nagy részét vissza nem térítendő támogatásként kapta a város.                

Ildi.JPG

 

A KDOP-3.1.1/B-12-2012.0001 pályázati kódszámú „Funkcióbővítő belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" című pályázat az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Infoblokk2_ERFA_egyes2.jpg

 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetõségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia