KSH: Lakossági adatfelvételek Dorogon
Közügy
2021. ápr. 6.

KSH: Lakossági adatfelvételek Dorogon

Önkéntes adatszolgáltatás

A Központi Statisztikai Hivatal Dorogon a hivatal elnöke által engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre.

A felvételek az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű

1942 A lakosság utazási szokásai – 2021 április, július, október, 2022. január hónapokban – negyedéves gyakoriságú

2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs technológiai eszközhasználatáról – 2021. április-június

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. A kapott adatokat a KSH a vonatkozó jogszabályok értelmében bizalmasan kezeli. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-16.30 óra között, pénteken 8-14 óra között a +36 80 200-766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak tájékoztatást.

További részletek: www.ksh.hu