Több száz kilogrammnyi műanyag hulladékot gyűjtöttek
Közügy
2021. ápr. 26.

Több száz kilogrammnyi műanyag hulladékot gyűjtöttek

Újrahasznosítás

Több száz kilogrammnyi műanyag hulladék gyűlt össze az immár második alkalommal megrendezett Irtó nagy szemetes nap című akciónapon. A BEBTE mint főszervező, a Közösen Dorogért Egyesülettel együttműködve a Dorogi József Attila Művelődési Ház udvarán várta a feleslegessé vált, újrahasznosítható hulladékokat a Föld napja alkalmából, április 24-én.

A két szervezet önkéntesei válogatták szét a beérkezett termékeket, régi gyermekjátékokat, műanyag ballonokat, PET-palackokat.

 

A lakosság örömmel fogadta a kezdeményezést.

Külön köszönet a Dági Általános Iskola tanulóinak, akik egy kisbusznyi újrahasznosítható hulladékot juttattak el a rendezvényre.

A program sikeres volt, ezért októberre újból meghirdetik a szervezők a programot.

A műanyagok újrahasznosítása rendkívül fontos ahhoz, hogy bolygónk, de akár közvetlen lakóhelyünk is élhető maradjon. Ettől függetlenül törekednünk kell arra, hogy tudatosabban vásároljunk, az "egyszer használatos" termékek használatát pedig lehetőség szerint kerüljük!

A program a Holofon Zrt., és a Tokod Recycling Kft. támogatásával valósult meg.

A Holofon Zrt. tájékoztatása szerint a nem PET-alapú műanyagból 760 kg-nyi mennyiség gyűlt össze szombati, dorogi rendezvényünkön. Ehhez kb. 100 kg-nyi PET-flakon érkezett az akciónapra.