Megtekintették a városi beruházásokat
Közügy
2021. jún. 23.

Megtekintették a városi beruházásokat

Fókuszban a Mária utca, a stadion és a tekepálya

Megtekintette a városunkban folyó beruházásokat dr. Völner Pál államtitkár.  A Schmidt Sándor Agorára érkezett térségünk országgyűlési képviselője, aki dr. Tittmann János polgármesterrel, Dankó Kristóf főépítésszel és a Műszaki Osztály vezetőjével tekintette meg a Mária utca megújításának munkálatait.

- Új parkolók létesülnek, térköves járdaburkolat készül, majd hatvan babérmeggyfát ültetnek a cserjesor mellé a nyár folyamán. A járdaépítéssel párhuzamosan elhelyezik a beültetendő fák és a több mint 300 méter hosszan elnyúló sövénysor locsolásához szükséges csepegtetőrendszert, ahogy tették két évvel ezelőtt a megújult Iskola utcában – ismertette a munkafolyamatokat dr. Tittmann János polgármester.

A városbejárás következő állomása a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion volt, ahol jelenleg a talajfeltöltési munkálatok zajlanak. Július elején elkezdődhet a füvesítés a centerpályán.

Utolsó állomásként a művelődési ház alagsorában készülő négysávos tekepályát tekintették meg. A munkálatok zárófázisa során a szőnyegezési munkálatok és a dekorációk felhelyezése következik a jövő hét során. A tekepálya tervezett átadása a 71. Bányásznap ünnepén lesz, szeptember 4-én.