Közönségtalálkozó Rudolf Péterrel, filmvetítés Richter Gedeon életéről
Kultúra
2021. szept. 2.

Közönségtalálkozó Rudolf Péterrel, filmvetítés Richter Gedeon életéről

Nagysikerű közönségtalálkozó

Rudolf Péter, Jászai Mari- és Kossuth-díjas színésszel tartottak közönségtalálkozót szeptember 1-jén a Dorogi József Attila Művelődési Ház konferenciatermében. A Vígszínház igazgatójával Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető beszélgetett. Az esemény a Richter Egészségváros felvezető rendezvénye volt.

Rudolf Péter – a 125 éves Vígszínház vezetője – hangsúlyozta: „Magánemberként és igazgatóként ugyanazt képviselem. Úgy kívánom élni az életemet, hogy bármilyen kérdést fel lehessen nekem tenni.”

Megtudhattuk, a színészválogatottal, jobbszélsőként játszott Dorogon, és bizony Buzánszky Jenő balbekk mellett nem sok babér termett számára, de az Aranycsapat tagjának lecserélése után két gólt is szerzett.

Szó volt arról is, hogy milyen nagy hatással volt rá Richter Gedeon, a film főszereplőjeként megérintette a különös sorsú gyógyszerész élete.

A Richter Egészségváros fővédnöke immár 12 éve. Fontosnak tartja az egészségtudatosságot. Kiemelte: minden nap tennünk kell egészségünkért.

A Richter-film főszereplője a kötetlen beszélgetés végén, a nézők kérdéseinek megválaszolása után, Garai Zoltán – a Richter dorogi telephelyének főmérnöke – dedikáltatta a gyár korabeli, 40 éves történetét bemutató könyvet ezekkel a szavakkal:

„120 év után sem tűntem el – Rudolf Péter”

A beszélgetést követően levetítették a 120 éves Richter Gedeon Nyrt. alapító-névadójáról szóló, Nem tűntem el című filmet.