Tiszteletadás az Otthon téri emlékműnél
Közügy
2021. szept. 4.

Tiszteletadás az Otthon téri emlékműnél

Méltó megemlékezés

A bányásznapok során több mint hét évtizede emlékezünk meg a bányászok nehéz és küzdelmes munkájáról, településünket építő, kiemelkedő teljesítményükről.

Az Otthon téri bányászemlékmű előtt megemlékezést tartottak szeptember 4-én. Ünnepi beszédet mondott Bánhidi József, a Bányász Szakszervezeti Szövetség és a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány alelnöke.

Az ünnepség folytatásaként a koszorúzás pillanatai következtek.

Az emlékműnél koszorút helyezett el Dr. Völner Pál államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, Nunkovics Tibor országgyűlési képviselő, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke, Popovics György. Dorog Város Önkormányzatának nevében elhelyezte az emlékezés virágit dr. Tittmann János polgármester, Jászberényi Károly és Dankó Kristóf alpolgármesterek. Közös koszorúval emlékeztek a Bányaipari Dolgozók Szakszervezete, a Bányász Szakszervezeti Szövetség, a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány és az OMBKE Dorogi helyi szervezete nevében, Kolláth János, Bánhidi József, Mráz László és Dr. Korompay Péter. Koszorút helyezett el Éberhardt György képviselő a Civilek a Fejlődő Városért Egyesületet képviselve, továbbá a Baumit Kft. nevében Wáryné Világi Hajnalka és Mocsnik Imre, a kőbánya üzemvezetője.

Az ünnepség zárásaként a Dorogi Bányász Zenekar közreműködésével a megjelentek elénekelték a Bányász Himnuszt.