Elismerték Lattmann Béla munkásságát
Kultúra
2021. szept. 11.

Elismerték Lattmann Béla munkásságát

Tatabányán, a Tulipános Házban díjazta a gazdasági-, köz-, valamint kulturális és sportéletünk kiválóságait a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete.

Príma Díjat Kókay Krisztina esztergomi textilművész, grafikus, dr. Békefi Dezső tatabányai gyermekgyógyász, Salamon Zoltán tatabányai atlétika edző, Bánhidy László esztergomi pedagógus, művészettörténész, valamint Lattmann Béla dorogi jazz zenész vehetett át. Utóbbi a Demján Sándor különdíjat érdemelte ki. Természetesen az Art Limes Művészeti Folyóirat (Virág Jenő), az Orfeusz Társulat, Kakuk Tamás író-költő-művészeti író és Páll János építészmérnök munkásságát is elismerték, különböző különdíjakkal.

Forrás és további részletek: www.kemma.hu

Lattmann Béla Dorogon született 1960-ban. Zenei pályafutását a Győri Zeneművészeti Főiskola zongora szakán kezdte, majd a budapesti konzervatórium jazz tanszakát végezte el nagybőgő szakon.

1989 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén dolgozik.

2004-ben az Amerikai Egyesült Államokban (New York, Washington, Chicago) turnézott, részt vett az Ankarai Jazz Fesztiválon, a 2005-ös budapesti Örömkoncerten, a 2007-es MOL Jazz fesztiválon Bob Mintzerrel.

Nemzetközi turnéi során számos világhírű hazai és külföldi zenésszel dolgozott együtt.

Korábban a Kaszakő és a Things együttes tagja volt.

A jövő basszusgitárosait két helyen, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Kőbányai Zenei Stúdióban is oktatja, emellett több formáció tagjaként (Lattmann Quartet, László Attila Band, Charlie, Zorán, Orosz Zoltán) rendszeresen és aktívan koncertezik és stúdiózik. Legközelebb városunkban október 1-jén, a Zene Világnapján hallgathatjuk muzsikálását.