Átadták a részlegesen felújított stadiont
Sport
2021. okt. 25.

Átadták a részlegesen felújított stadiont

Labdarúgásunk a múlt sikereire büszkén támaszkodhat

Október 24-én, hazai bajnoki mérkőzéssel átadták Dorogon a megújult Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadiont. A nemzeti költségvetési forrásból megvalósult beruházással részleges felújítás tudott megvalósulni. Megújult a centerpálya, új világítást kapott a stadion, kialakították a szurkolói zónákat, valamint további, az NBII-es bajnoksághoz szükséges átalakítások is megvalósultak. 

Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere köszöntőbeszédében elmondta:

Nagy öröm a város lakóinak és a helyi sportközösségnek a stadion megújulása, amelyhez két vezérgondolat is megfogalmazható. Egyrészt a hagyományőrzés városunkban különös jelentőséggel bír, és labdarúgásunk a múlt sikereire büszkén támaszkodhat.

Másrészt a remény ünnepe is, hiszen bízunk abban, hogy újra nagy sikereket érhetnek el egyesületünk labdarúgói.

A polgármester köszöntőjében külön kiemelte az elmúlt évtizedek kiemelkedő és ma is élő dorogi labdarúgóit, illetve jelenlévő stábtagjait - Bartalos József, Horváth Péter, Takács Tibor, Csepecz János korábbi labdarúgókat, Dr.Pák Gábor sportorvost.

Az eseményen részt vett dr. Völner Pál államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, az MLSZ vezetőségi tagjai.

Köszöntőjükről a https://dorogimedence.hu/index.php/2021/10/24/felavattak-a-dorogi-stadiont/ portálon olvashatnak részletesen.

Az első hazai pályán megtartott, Csákvár elleni mérkőzés kezdőrúgását szimbolikusan az idős labdarúgó Bartalos József, és a legifjabb U7-es korosztályban futballozó Berkó Nolen és Zabari Dávid közösen végezték el.

A Dorogi FC-Aquital FC Csákvár mérkőzés 0:2-es végeredménnyel zárult.