Richter-hírek: Egészségváros összegzés, díjazott kémiatanárok
Közügy
2021. okt. 27.

Richter-hírek: Egészségváros összegzés, díjazott kémiatanárok

A példaértékű összefogásnak köszönhetően Dorog az élen végzett az adománygyűjtésben

KÉMIATANÁROKAT DÍJAZOTT A RICHTER

22. alkalommal adták át a Magyar Kémiaoktatásért díjakat

A Magyar Tudományos Akadémián négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat, amelyet a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítél oda középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak. A díj a pedagógusok áldozatos munkájának elismerését szolgálja, amivel jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére és a tehetséges diákok felkarolására.

Bár az idén nem került a díjazottak közé térségünken élő, dolgozó pedagógus, jövőre újra várja a jelöléseket a kiíró. Tudnivalók: a https://kemiaoktatasert.richter.hu

Díjazottak: Dr. Saabné Réti Ibolya (Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola), Sőre Ferenc (Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum), Szabóné Sári Zsuzsanna Klára (Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégium), Szakmány Csaba (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Budapest)

43 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKNEK

2021-ben is sikeres évadot zárt a Richter Egészségváros

Tizenkét éve indult útjára az idén 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró programsorozata, hogy segítse a lakosok egészségének megőrzését, támogassa az egészségügyi intézményeket. Minden helyszínen számos fontos szűrésen és tanácsadáson, valamint egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A járványhelyzetre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya idén is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult minden állomáson, amelyet a résztvevők tovább gyarapíthattak. A lakosok ugyanis nemcsak saját magukért, de a helyi egészségügyi intézményekért is tehettek: hiszen minden aktivitásukért 300 forintot érő adománypont járt. Összefogásuknak köszönhetően az idei hét Richter Egészségváros alkalmával több mint 43 millió forint adományt adott át a hazai gyógyszergyártó társaság a támogatott intézmények számára.

A 2021-es évadban a hét állomás - Kaposvár, Miskolc, Kiskunhalas, Pécs, Dorog, Szolnok, Dél-Pest – közül, bár a legkisebb lakosságszámú a mi városunk, mégis a 2. legnagyobb adományösszeg, összesen 6 981 800 forint gyűlt össze az Egészségváros Otthon téri rendezvényén, amelyhez hozzáadódott az önkormányzat 3 millió Ft-os támogatása.

Az adományt a Vaszary Kolos Kórház dorogi telephelyének felújítására fordítják.