Centenáriumi kiállítás a Dorogi Galériában
Kultúra
2021. nov. 8.

Centenáriumi kiállítás a Dorogi Galériában

100 éves az OMBKE

November 5-én a Dorogi Galériában az OMBKE dorogi szervezetének Centenáriumi kiállítására került sor. A Szén Szimfóniája című fotó- és képzőművészeti emlékkiállítást Hatala Pál OMBKE-elnök nyitotta meg, Szepesi Zsuzsanna szavalata kíséretében. Az elnök úr kitüntetést adott át a 65 éve OMBKE-tag Solymár Juditnak és Péter Vilmosnak.

A Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány kutatóriuma nevében Bánhidi József sínszeg díj kitüntetést adott át Hatala Pálnak, Glevitzky Istvánnak és dr. Korompay Péternek. A vendégek baráti beszélgetései hosszú időre nyúltak vissza. 100 év nagyon sok mindenről szól: az aranykorról, a „hősökről”, a sikerekről, a fejlődésről, és főként a barátságokról, de a válságokról, az áldozatokról, a veszteségekről és a bezárásokról is. Tények, szubjektív élmények és események elevenedtek meg szóban és művészeti alkotások formájában a Galéria falai között.

A kiállítás megtekinthető a Dorogi Galériában november 25-ig (hétköznapokon 9-16 óra között).

A tárlat megnyitója előtt, az Otthon téren felavatták K. Kovács József fafaragó művész centenáriumra készített, szimbólumokkal teli emlékoszlopát, amelynek megvalósítását a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Közalapítvány és Glevitzky István OMBKE elnök támogatta.

Fotók: Czéh Zoltán