Adventi szabadtéri gyertyagyújtó ünnep volt a Hősök terén
Közügy
2021. nov. 28.

Adventi szabadtéri gyertyagyújtó ünnep volt a Hősök terén

Programsor: Borbála Nap, ünnepi koncert, majd Diótörő

Advent első hétvégéjén szabadtéri gyetyagyújtó ünnepre hívták a dorogiakat. A Cantilena Gyermekkórus, Kovácsné Fódi Krisztina vezényletével az ünnepkörhöz illő dalokkal köszöntötte a szépszámú megjelentet. A gyermekkart Málnai József zongoraművész kísérte.

Az ünnepi dallamokat követően Klimentné Ferenczy Andrea lelkész, Pungur Béla lelkész, dr. Kulcsár Sándor plébániai kormányzó és Szerencsés Zsolt plébános osztotta meg adventi gondolatait a közösséggel.

Dorogon az adventi hétvégéken különleges programok várják az érdeklődőket.

December 4-én 16 órától a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumban és annak udvarán Szent Borbálára emlékezünk. Lesz filmvetítés, kreatív kvíz gyerekeknek, ingyenes tárlatvezetés a Reimannban, sőt a beöltözők közül bányarémet is választanak.

December 17-én a Dorogi Bányász Zenekar ad ünnepi hangversenyt a művelődési ház színháztermében. A koncertre, amely 19 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

December 18-án rendezi meg Dorog Város Önkormányzata a hagyományos Karácsonyi Gálát a művelődési ház színháztermében. Ezúttal a Diótörő mesebalettet láthatják az ünneplők.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrációs jegyek korlátozott számban átvehetők a művelődési ház irodájában hétköznapokon 8-16 óra között.