A természettudományok oktatásához kaptak támogatást a Richtertől
Közügy
2021. dec. 2.

A természettudományok oktatásához kaptak támogatást a Richtertől

Társadalmi szerepvállalás

A 120 éves Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. Dorogi Fióktelepe újabb támogatással segítette közoktatási intézményeinket. December 2-án a Zsigmondy gimnázium kémia termében adta át Garai Zoltán főmérnök a 600 ezer Ft értékben megvásárolt, a kémia, fizika és a biológia oktatását segítő taneszközöket Lőrincz Lívia igazgatónak.

Az intézményvezető köszönetét fejezte ki a nagyértékű eszközök adományozásáért. Elmondta, hogy az idén 30 éve alapított Pro Scola Nostra iskolai alapítvány alapítói közül a Richter-gyár az a kiemelt támogató, amely minden évben segíti az alapítvány működését.

Garai Zoltán főmérnök a diákoknak elmondta, bízik abban, hogy a természettudományokban a kísérleteket támogató eszközök sok fiatalnak jelentenek majd élményszerű tanulást, amelyet a későbbiekben vállalatuk is kamatoztathat.

Hangsúlyozta a Zrínyi iskola digitális táblavásárlásának támogatását követően a művelődési házban rekreációs termet alakíthattak ki a Richter-pályázat eredményeként, majd a Zsigmondy gimnáziumba érkezett támogatás. Még az idén a Petőfi iskola interaktív táblájának átadása is megtörténik, amely a vállalat társadalmi szerepvállalását mutatja.