Június 10-11-én ismét KOSBOR - Térségi bor- és művészeti fesztivál az Otthon téren
Kultúra
2022. máj. 14.

Június 10-11-én ismét KOSBOR - Térségi bor- és művészeti fesztivál az Otthon téren

Az Otthon téren ezúttal valóban térségünk borait kóstolhatjuk, emellett a táncművészeté lesz a főszerep a KOSBOR - Térségi bor- és művészeti fesztiválon

Találkozzunk június 10-11-én a művelődési ház előtt, ahol bemutatkoznak a #Neszmély borászai: a Bősze Pincészet, a Hilltop Neszmély Borászat, a Kisbaka Családi Borbirtok, a Kősziklás Borászat, a Petőcz Pincészet és a Szivek Pince. A kiváló minőségű borokat előállító borászatok közös gondolkodásának eredményeként született meg az új brand, a neszmélyi borvidék változatosságát, könnyedségét és mélységét tükröző #Neszmély.

A magyar borászat ikonikus alakja, a Hilltop Neszmély Borászat társtulajdonosa és főborásza, Kamocsay Ákos a #Neszmély  kapcsán mondta: „Ez a palack bor maga Neszmély. Benne van az északi hosszan elnyúló borvidék minden sajátossága, a neszmélyi dombok és völgyek, a mély-meleg lösztalaj, a hűvösebb klíma, az itt végtelen hosszúságban kígyózó Duna. A mindig friss üdeség, a ropogós savak, a gazdag, komplex, kissé telt aromák és illatok, a csodálatos harmónia. Mi, akik a szívügyünknek tekintjük ezt a borvidéket és tenni akarunk azért, hogy minél többen lássák, érezzék, amit mi már jó ideje tudunk és hiszünk, hogy a magyar borvidékek között, fehérbor tekintetében, a Neszmélyi borvidék élenjáró és szinte minden évjáratban a legjobbak között tud lenni, szeretnénk közös erővel régi dicsfényébe állítani a borvidéket”.

Minden évben más-más művészeti ág bemutatkozása teszi teljessé a KOSBOR – térségi fesztivált.

Az idén a tánc kerül a rendezvény fókuszába. A KOSBOR művészeti vezetője, Csontos Mária táncművész, a Diótörő Gyermektánc Egyesület vezetője hangsúlyozta: „Korábban a hangszerek, a dob, a hegedű jelentette a vonalvezetőt a rendezvényen, 2022-ben a tánc adja a borfesztivál hátterét. Számos jó hírű, színvonalas táncegyesület működik itt és a térségben, így adta magát az ötlet, hogy a rendezvénynek a tánc – mint különleges, tartást adó, érzelmeket és gondolatokat generáló művészet – legyen a témája. A mai TIK-TOK világban a klasszikus értékek átadása felértékelődik a popularitással szemben. Mindenki számára egy szórakoztató, ugyanakkor értékteremtő, igényes műsorsorral készülünk, amelyben helyet kap többféle műfaj.”

További részleteket, megújuló tartalmakat találnak a KOSBOR facebook eseményén (beszélgetések fül), amely az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.facebook.com/events/3264224653858685/?active_tab=discussion

Várunk mindenkit szeretettel!