Harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe péntektől
Közügy
2023. aug. 24.

Harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe péntektől

Augusztus 28-ig lesz érvényben a hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ ajánlását a 2023. augusztus 21-én (hétfő) 14 órától 2023. augusztus 24-én (csütörtök) 24 óráig érvényben lévő másodfokú hőségriasztást augusztus 28. (hétfő) 24 óráig meghosszabbítja, és harmadfokúra emeli az ország egész területére vonatkozóan. Péntektől országszerte a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.

A tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. 

Kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet. A déli órákban semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon.

Forrás és további részletek: https://komarom.katasztrofavedelem.hu/24940/hirek/278028/pentektol-harmadfoku-hosegriasztas?fbclid=IwAR3TQuAbu3N6j0JHdoc3sVL8bGd1Kn-wsyUlS0QkhbpsnIBWVIWur9hutLw