Megújul a kórházpark
Közügy
2023. aug. 25.

Megújul a kórházpark

Sétányok, feketefenyő csoportokkal, fenyőligettel

A Mária utca zöldben 2020 azonosítószámú projekt részét képezi a piac épület építésén kívül a kórházpark, beleértve a háziorvosi és gyermekorvosi rendelők előtti zöldfelületeinek a fejlesztése mellett, a piac területének és a város számos elhanyagolt, elöregedett zöldfelületének a fejlesztése is.



Funkcióbővítéssel, utak és terek létesítésével élettel lehet megtölteni a jelenleg alig használt kórházparkot. Ennek első lépéseként a Rákóczi utca felől bekötő sétányt létesítünk, megkönnyítve a bejutási lehetőséget. A Rákóczi úti bejáratnál kis várakozó tér épül padokkal. Az új bekötés környezetét kertészetileg is rendezzük egészen a Mária utcáig. A meglévő növényfelületeket megújítjuk és kiegészítjük, a vízóra aknákat eltakarjuk, a rendelő oldalát díszítjük. Megrendelői igényre a meglévő kisebb feketefenyő csoportokat kiegészítve három kisebb fenyőligetet hoztunk létre.
Jelenleg az utak és a közösségi tér kialakítása van folyamatban.

A gyerekorvosi rendelőnél az eredeti elrendezés és anyaghasználat figyelembevételével kertrekonstrukciót hajtanak végre, ahol a cél a kert megújítása, felfrissítése. A díszmedencék egyelőre nem lennének beüzemelve, de szárazon kialakítva, kaviccsal és vízimitátor növényekkel megjelenítenék az egykori hangulatot.