Jégpálya és vásári forgatag a Zenepavilonnál, adventi gyertyagyújtás a Hősök terén
Közügy
2016. nov. 22.

Jégpálya és vásári forgatag a Zenepavilonnál, adventi gyertyagyújtás a Hősök terén

November 26-án több helyszínen, sokféle ingyenes adventi program vár a dorogiakra: a Zenepavilonnál a jégpálya és a vásár, a Hősök terén a mise és Istentisztelet.
Advent első szombatján már 9 órától korcsolyát húzhatunk a lábunkra, hogy kipróbáljuk a 200 négyzetméteres ingyenesen használható mûjégpályát, amelyet a Zenepavilon melletti téren már felállítottak a szakemberek. Akinek nincs otthon a téli holmik között korcsolyája, kölcsönözhet a pálya melletti faházban, köszönhetően a Sítechnika Kft.-nek.
A korcsolyázás mellett 16 órától kézmûves remekek csodálhatunk, vásárolhatunk dorogi és környékbeli termelőktől, készítőktől a Zenepavilonnál. Lesznek méz különlegességek, adventi koszorú alapok, díszek, fából, szövetből, fémből, fából és üvegből készült, gravírozott ajándéktárgyak. A vásár egészen 20 óráig várja majd az érdeklődőket szombaton.
November 26-án 17 órakor a Hősök terén, a Szent József templom előtt tartják meg az ökumenikus szabadtéri misét és Istentiszteletet. A ceremónia végén a Dorogi Vállalkozók Egyesületének köszönhetően a felnőttekre forralt bor és forró tea vár, a gyerekek mézeskalácsot ropogtathatnak.
A téli nedûk kóstolgatását pedig folytassuk a Zenepavilonnál, ahol megkóstolhatjuk Puksa Edit különleges réteseit és a finom sült kolbászokat, lepényeket is.

entjsgba.jpg
Az adventi időszakban szombat délutánonként mûsorokkal, érdekes programokkal kedveskedünk a továbbiakban is az érdeklődőknek. December 3-án Kovácsné Fódi Krisztina kórusvezető, városunk Rauscher-díjas mûvésze, a Zrínyi-iskola gyermekkórusával érkezik a Zenepavilonhoz, hogy karácsonyi énekekkel tegye még hangulatosabbá a várakozás időszakát.
December 10-én immár ötödik alkalommal rendezik meg a dorogi óvodák - szintén a Zenepavilonnál - a Szeretetlánc elnevezésû jótékonysági adománygyûjtő rendezvényüket. Az óvodások, szüleik és a kreatív óvónők már hetekkel a program előtt készítik a karácsonyfa díszeket, apró ajándéktárgyakat, hogy saját intézményük alapítványának gyûjthessenek a nemes akciónapon. Az idén sem marad el a betlehemes játék és a szeretetláncot is még nagyobbra szeretnék fûzni.
December 17-én a vásár ideje alatt megtekinthetik a dorogi intézményekben - óvodákban, iskolákban - ezekben a hetekben készülő Betlehemeket, amelyek a Zenepavilonban lesznek kiállítva. Az estet a mûvelődési házban a Karácsonyi Gála zárja, ahol az Erkel Ferenc Zeneiskola Halleluja Kórusa lép színpadra. Délután, a Gála előtt egy érdekes programot szervezünk, de ez egyelőre legyen meglepetés!

Adventi szabadtéri gyertyagyújtó misét és Istentiszteletet tartanak a Hősök terén november 26-án 17 órakor. A hagyományokhoz híven a Szent József templom előtti téren óriási adventi koszorú várja az érkezőket. Az idén is 600 gyertya, csomagolt mézeskalácsok és forralt bor, forró tea teszi még hangulatosabba az ökumenikus szertartást, köszönhetően az egyházaknak, a Dorogi Vállalkozók Egyesületének és Dorog Város Önkormányzatának.