Győzelem a törökök ellen
Sport
2013. máj. 9.

Győzelem a törökök ellen

Az U15-ös magyar labdarúgó-válogatott kedden Dorogon 1-0-ra nyert Törökország ellen felkészülési mérkőzésen.
Szepessy László együttese a Dorogon, nagyszerű közönség, mintegy 700 néző előtt fogadta a török korosztályos csapatot, a találkozó rangját emelte, hogy a kezdőrúgást Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája végezte el a róla elnevezett stadionban - írja az MLSZ honlapja.

A mieink a Demjén Patrik - Csákó Dániel, Patik Márton, Szalai Attila, Mészáros Dominik - Tajti Mátyás (Lassu Zsombor, 72.), Szőke Dániel, Vogyicska Bálint (Koncsag Martin, 45.) - Bíró Bence (Kovács Dávid, 41.), Suscsák Máté (Németh Levente, 41.), Szász Balázs (Nagy Zsombor, 65.) összetételben szerepeltek az összecsapáson.
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a törökök a fizikai fölényükre építettek, a mieink pedig gyors, rövid passzos játékkal kerültek többször az ellenfél kapuja elé. A szünet után, a 42. percben sikerült megszerezni a vezetést: Szőke Dániel hozta fel a labdát a török térfélen, majd egy csel után 18 méterről lőtt a bal felső sarokba. A folytatásban a törökök átvették az irányítást, de a védelmünket nem tudták feltörni, az eredmény a lefújásig nem változott.


„Nagyon készültünk erre a meccsre, az osztrákok elleni idegenbeli győzelmünk után elhatároztuk hogy az idei évben megpróbáljuk megőrizni veretlenségünket. Egy fizikailag erős, az európai futballelitet megjelenítő török válogatott ellen sikerült egy parádés góllal nyernünk, a mai meccs után elmondható, hogy ismét sikerült egy lépéssel előrébb jutnunk. Végig taktikusan játszottunk, kompenzálni tudtuk az ellenfél fizikai erőfölényét, a szakmai stáb és a játékosok is fontos tapasztalatokat szereztek a találkozón" - mondta a meccs után Szepessy László szövetségi edző.

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/u15-buzanszky-kezdorugasa-utan-gyozelem-a-torokok-ellen-2242721