Megújult a Richter személy- és gépjárműforgalmi bejárata
Közügy
2024. ápr. 12.

Megújult a Richter személy- és gépjárműforgalmi bejárata

A Richter dorogi gyáregységének közelmúltban elkészült, Bécsi útról nyíló III-as portájának bejárására hívták a sajtó képviselőit április 11-én.

A tesztüzem után a közelmúltban nyílt meg a Richter Gedeon gyógyszercég dorogi gyáregységének megújult személy- és gépjárműforgalmi bejárata.

A városból kifelé, Tát irányába haladva, a MOL-kút után jobb oldalon található a dorogi telephely III-as portájaként emlegetett bejárat, ahová a teljes személy- és tehergépkocsi forgalmat is átirányították.  Az energiahatékony – hőszivattyúval, napelem-rendszerrel ellátott - épületegyüttes mellett a 10-es út és a gyár között többszintes növénysávot alakítottak ki, fákat, örökzöldeket ültettek.

A beruházás részeként ide került át a gyár rendészeti központja, és 50 parkolóhellyel bővült a gyár területén kívüli parkolók száma – tájékoztatott Ribai Attila Rendészeti Osztályvezető.

- A fióktelep teherforgalmának jelentős része vasúton, míg másik része közúton zajlik. Az ide érkező teherautók eddig a nehezen megközelíthető II-es portán át, a fióktelep fő közlekedési útvonalán keresztül jutottak el a célállomásaikhoz. A behajtásra használt korábbi kereszteződés közelében ráadásul két buszmegálló és a MOL-kúthoz kapcsolódó be- és kihajtósáv található. A III-as porta átalakításával és a közúti teherforgalom átirányításával a gyár egyszerűbben és biztonságosabban közelíthető meg.

- A gyáregység területén évek óta folyamatosak az építkezések, fejlesztések. A vállalat helyi beruházási stratégiájának része az is, hogy a hatékonyabb működés érdekében átalakítsa a telephely közlekedését. A III-as porta átépítése egy évig tartott, és a több százmilliós beruházást a vállalat saját forrásból finanszírozta – ismertette Garai Zoltán a dorogi gyáregység főmérnöke. - A vállalat tervei között szerepel a Bécsi útról nyíló másik bejáratának, valamint az Esztergomi úton lévő épületegyüttesének modernizálása, átépítése is.   

 

A Richter magyarországi központú, innovációra épülő, multinacionális gyógyszercég. A dorogi gyáregység több, mint 50 éve a vállalat legnagyobb hatóanyaggyártó egysége. A dorogi hatóanyaggyártás további fejlesztése hozzájárulhat a régió további növekedéséhez, a helyi együttműködések erősítéséhez, a szakképzett munkaerő elhelyezkedéséhez.