Évfordulót ünnepelt a pedagógiai szakszolgálat
Közügy
2024. ápr. 24.

Évfordulót ünnepelt a pedagógiai szakszolgálat

A Komárom-Esztergom Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Esztergomi Tagintézménye Dorogi telephely alapításának 40. évfordulóját ünnepelte április 23-án a művelődési házban.

A Hétszínvirág óvodásai vidám mondókás-mozgásos műsorát, majd Barta Kata és tanára Lőrinczné Csizmadia Katalin fuvolajátékát követően Jászberényi Károly alpolgármester köszöntötte az évfordulóját ünneplő intézményt. A dorogi tagintézmény-vezetőnek, Vachajáné Horváth Évának az önkormányzat könyvajándékát nyújtotta át. Kiemelte, több évtizedes pedagógusi munkája során mindig kiváló együttműködés jellemezte a dorogi iskolák és a szakszolgálat diákok fejlődését támogató közös munkáját.

Vachajáné Horváth Éva, a dorogi telephely vezetője a konferencián ismertette az 1984-ben a városi tanács által megalapította pedagógiai szakszolgálat négy évtizedes történetét.

Az intézmény első vezetőjének Holló Mártának megköszönve munkáját különleges ajándékos adott át a kollégák nevében.

A pedagógiai szakszolgálat a 3-18 éves gyerekek fejlődésével kapcsolatos nevelési tanácsadással, a tanulási, magatartási, beilleszkedési nehézségek vizsgálatával és szakértői vélemények készítésével foglalkoznak pszichológus, gyógypedagógus kollégák segítségével. Logopédiai feladatok és a gyógytestnevelés is feladataik része.