Elkezdődött a könyvtár felújítása
Közügy
2014. okt. 17.

Elkezdődött a könyvtár felújítása

Elkezdődött a könyvtár felújítása. Október 15-én a Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. ügyvezetője és Dorog Város Önkormányzata nevében dr. Tittmann János polgármester aláírta a „Funkcióbővítő belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt építési kivitelezéséről szóló vállalkozói szerződést. A közbeszerzési eljárás nyertese nettó 149 143 519 forintért vállalta a Bécsi úti könyvtár teljes felújítását.

 

konyvtar_latvanyterv.jpg
 
Látványterv

 

A könyvtár nyáron a polgármesteri hivatal „B" épületébe költözött, így nincs akadálya annak, hogy megkezdődjenek a külső-belső munkálatok. A Gáthy Zoltán által tervezett szecessziós homlokzat és impozáns belső tér helyreállítása mellett egy modernebb résszel is bővül a könyvtár. Nagyméretû olvasótér, kiállítóterem várja majd a kultúra kedvelőket.
A tervek szerint a megszépülő új közösségi színteret, a könyvtár épületét ünnepélyes keretek között a 2014-es bányásznapon adják át.
A KDOP-3.1.1/B-12-2012.0001 pályázati kódszámú „Funkcióbővítő belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû pályázat az Európai Unió támogatásával valósul meg.