Újraélesztő készülékeket kapott városunk
Közügy
2014. okt. 17.

Újraélesztő készülékeket kapott városunk

Újraélesztő készülékeket kapott városunk december 13-án, az Esztergomi Ipari Parkban található TE Connectivity/Tyco Electronics Hungary Kft.-nek köszönhetően. Schummer Károly cégvezető adta át Béres Tiborné dorogi tanácsnok asszonynak a két nagy értékû eszközt. A defibrillátor segítségével az azonnali szívleállás okozta halálesetek jó eséllyel megelőzhetők, amennyiben rövid időn belül újraindítják a szívmûködést.

 

fibri.jpg
Béres Tiborné átveszi az ajándékot Schummer Károlytól

A TE Connectivity kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást. A gyárban dolgozók 20 százaléka részesült használható és gyakorlati elsősegélynyújtó képzésben. Ezzel az volt a céljuk, hogy az értékes tudás a gyárkapun kívüli környezetükben is kamatozhasson.

-        Életmentő készülékeket adományozunk azon települések számára, amelyekből a munkavállalóink nagy többsége jár hozzánk dolgozni, ezzel ismerve el számunkra fontos munkájukat – hangzott el az átadási ünnepségen. Béres Tiborné köszönetét fejezte ki az újraélesztő készülékek adományozásáért. – Köszönjük, hogy dorogi dolgozóik munkájának elismerésével Dorogot is elismerték. Két kitüntetett helyszínre fogjuk kihelyezni a laikusok által is jól használható készülékeket: az egyik eszközt a nagy forgalmú Intézmények Házába, míg a másikat a népszerû uszodába.

Az átadási ünnepségen Dorog két készüléke mellett Esztergom és Tokod is kapott életmentő berendezéseket a nemes felajánlásnak köszönhetően.