A Szárnyalók vezették a Zsigmondy gimnázium Csibetáborát
Közügy
2014. jún. 18.

A Szárnyalók vezették a Zsigmondy gimnázium Csibetáborát

Május 24-én rendeztük meg a várva várt két napos Csibetábort, ahol az iskolánkba érkező nyolcadikosokat, azaz Csibéket fogadták sok-sok szeretettel az itt tanuló diákok. Szombaton a város más-más pontjain megrendezett akadályversennyel kezdtünk. A felsőbb évfolyam tanulói, a Szárnyalók, különböző ügyességi feladatokat végeztettek a kicsikkel. A nagy meleg ellenére ügyesen vették az akadályokat a Csibék.
csibetbor.jpg

A visszaérkezés után egy kis játékos ismerkedés következett tanárokkal és diákokkal. Később meghallgattunk egy beszámolót az erdélyi cserediák programmal kapcsolatban. Utána egy kis szabadprogram vacsoráig, ez alatt fociztak, kosaraztak, a tornateremben röplabdáztak és beszélgettek. Majd elérkezett a vacsoraidő és mindenki jóllakott a finom gulyással és palacsintával. Vacsora után egy érdekes előadást hallgathattunk meg a barlangokról, a BEBTE elnökének tolmácsolásában. Ezt követően választani lehetett karaoke és filmnézés között. Mindkettőre bőven volt jelentkező. Az estét tábortűzzel és egy kis énekléssel zártuk.
Az éjszaka mindenkinek másképp telt, ezt megfigyelhettük a vasárnap reggeli arcokon is. Másnap, reggeli után zenei vetélkedő műsor volt, sokféle műfaj segítségével. Ismét ügyességi vetélkedővel folytattuk, amihez már a nagyobb diákok is csatlakoztak. Napsütésben, íjászkodással folytatódott a program. Mindenki kipróbálhatta ügyességét. Ezt követően a kézilabda pályán aszfalt-rajzverseny kezdődött, melynek értékelése után következett a közös ebéd. Amíg a pontszámok összesítése zajlott, megnéztük a tábor ideje alatt készült fotókat (a képek megtekinthetők az iskola honlapján és a facebook-on). Eredményhirdetéssel, díjkiosztással zártuk a két napot. Majd a Csibetábornak sajnos vége lett, a Csibék elindultak haza, míg a Szárnyalók maradtak segíteni. Reméljük jövőre is legalább ilyen jól sikerül majd ez a program, mint az idén.

Ali Xénia 11. A osztályos tanuló