Abaházi Csaba: Dorog büszke lehet sportéletére
Közügy
2014. jún. 18.

Abaházi Csaba: Dorog büszke lehet sportéletére

Abaházi Csaba, a Class FM népszerû mûsorvezetője lesz a házigazdája szombaton az Aquatics Day elnevezésû egész napos rendezvénynek az uszodában. A korábban megyei úszóversenyeken dobogós helyezéseket elérő rádiós az uszoda névadó ünnepségét is vezényelni fogja.
- Örültem a felkérésnek, mert ez a sportág nagyon közel áll hozzám. Diákként együtt úsztam Rózsa Norberttel, aki később olimpiai bajnok lett. A dobogó második fokáig juthattam, mert ilyen kiváló versenyző volt az ellenfelem mellúszásban. Azért aranyéremmel is büszkélkedhetek. A Dunaújvárosban megrendezett vidék bajnokság legjobbja lehettem a 200 méteres vegyes úszásban.
- A dorogi sport az idén ünnepli megalapításának 100. évfordulóját. Hallott a kiemelkedő dorogi sportéletről?
- Sok szép történetet hallottam már a legendás dorogi sportról és a dorogi sportolókról. Itt kezdte pályafutását Grosics Gyula, a mai napig Buzánszky Jenő is a város lakója, de a helyi birkózók világsikereiről is tudok. Dorog büszke lehet sportéletére. Bízom benne, hogy a névadó ünnepséggel megkoronázott Magyar Úszás Napja után még több fiatal érkezik majd ebbe a létesítménybe.

duszi.JPG

Abaházi Csaba már korábban - a Nagy Vagy címû produkció, a TV vetélkedője alkalmával - is találkozott a dorogi sportkedvelő fiatalokkal. Tavasszal csapatkapitányként mutatkozott be a Dorog oldalán a városunkba szombaton ellátogató népszerû mûsorvezető.
Az Aquatics Day, a Magyar Úszás Napja a dorogi uszodában június 21-én 8 órától rendkívül színes programokkal várja a vizes sport kedvelőit. Lesz reggeli fittness, gyerekeknek vízi-váltóverseny, amatőr vízilabda bajnokság, családi fittness, sőt 22 óráig csobbanhatunk a vízben.
A nap fénypontjaként 13:30-kor rendezik meg az uszoda névadó ünnepségét, amelyet szinkronúszó bemutató nyit majd meg. Lévay Jenő grafikusmûvész által, a névadó, Nipl Stefánia emlékére készült mûalkotást dr. Tittmann János polgármester adja át.

 

M. T.