SZAKMA ÉS MÛVELTSÉG: Az egész országban a dorogi kórház dolgozói a legfelkészültebbek!
Közügy
2014. okt. 10.

SZAKMA ÉS MÛVELTSÉG: Az egész országban a dorogi kórház dolgozói a legfelkészültebbek!

Az országos szakmai nővérvetélkedőt a dorogi Szent Borbála Szakkórház négy fős csapata nyerte meg október 9-én. Szakmailag és a mûveltségükkel is kitûntek a dorogiak a Magyar Szakdolgozói Kamara által meghirdetett hagyományos szakmai versenyen, amelynek területi és megyei döntője után országos szinten is a legjobbaknak bizonyultak.                
digitus.jpg

Rózsáné Kovács Éva ápolási igazgató elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt vettek részt a területi versenyen, amelyet Esztergomban, a mûveseállomáson rendeztek meg. Tíz csapat indult a megmérettetésen, ahol a dorogi „Digitus Minimus" (= kisujj latin elnevezése) gárda az első helyen végzett. - A csapatok verses bemutatkozása után az anatómiai ismereteikről kellett számot adniuk, de volt írásbeli szakmai teszt és mûveltségi kérdéssor is. A versenyt Activity zárta. A megmérettetésen a legjobbak a dorogiak - a csapat tagjai: Rózsáné kovács Éva, Gerstmajer Terézia, Mirejder Beatrix és Majorné Papanecz Katalin - voltak, ezzel bejutottak a megyei döntőbe, ahol négy csapat versenyzett. Az oroszlányi megyei döntőn hasonló feladatok várták a szakdolgozókat, amelyeket kiegészítettek a gyakorlati vizsgával. A Szent Borbála Kórház képviselői az újraélesztést, az utcai görcsös roham ellátását és az ágyazás technikáját mutatták be a zsûrinek, akik a legjobbra értékelték a dorogiak összteljesítményét.
FELKSZLTEK.jpg

A megyei verseny megnyerésével jutottak be az országos döntőbe. A Lurdy Házban október 9-én megrendezett országos szakmai nővérvetélkedőt is a dorogi kórház 4 fős csapata nyerte meg! Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményhez!
Madarász Tímea