Barangoló kalandorok az Eötvös iskolában
Közügy
2014. okt. 15.

Barangoló kalandorok az Eötvös iskolában

Az elmúlt tanévben megalakult az Eötvös József Általános Iskola turisztikai szakköre. Célunk volt, hogy tanulóinkat ( akár családtagjaikkal együtt ) kimozdítsuk a szürke, rohanó hétköznapokból, és bebarangoljuk lakóhelyünk környékét, felfedezzük a minket körülvevő természet szépségeit.

Olyan helyeket barangoltunk be, mint a Gete, a Mókus-hegy Csolnokon ( itt részt vettünk a DOG SPORT kutyaiskola bemutatóján ) , Klastrompuszta Kesztölcön ,büszkén magunk mögött tudhatjuk a „Nyergesi 20 km-es Teljesítménytúrát". A dorogi „TÚRA7" keretében egymás után kétszer is megmásztuk a Fekete-hegyet, s az idény végét Búbánatban a Majális forrásnál és a Kerek tónál zártuk le bográcsozással és horgászással egybekötve.

BARANGOLKALANDOROKAZETVSISKOLBAN..jpg

Minden túrán játékokkal „pihengettünk" , mint például számháború, bújócska, foci, tollas és egyéb szabadtéri játékok. Amíg játszunk, addig a sok szorgos kezű anyuka, apuka , nagymama és nagypapa biztosítja számunkra a megfelelő tüzet a közös sütögetéshez.
Jóllakottan, kellemesen elfáradva fejezzük be túráinkat, s hazatérve már útközben tervezzük a folytatást, amit mindig mindenki nagyon vár.
A 2014/2015-ös tanévben október első hetén volt a nyitó kirándulásunk, amely a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba vezetett, ahol lehetőségünk adódott a Sátorkőpusztai -barlang megtekintésére is, a BEBTE barlangászainak vezetésével.
Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy sokan vagyunk, akik szeretünk kirándulni, túrázni, hiszen a létszámunk szinte mindig 130 fő körül van, sőt az idei első kirándulásunk még ezt is meghaladta.
Akinek kedve támad hozzánk csatlakozni, szeretettel várjuk a következő BARANGOLÓ KALANDOROK túráján.
A kirándulásokról információ a www.eotvosdorog.hu oldalon található.

 

Horváth Magdolna