ESKÜ: Megalakult Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
Közügy
2014. nov. 5.

ESKÜ: Megalakult Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Megalakult Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Október 22-én a Dorogi József Attila Mûvelődési Házban tartották meg az újonnan megválasztott képviselő-testület, valamint a Német, Roma és Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatok alakuló ülését.
Alakulls025.JPG

A Helyi Választási Bizottság elnöke, Magyar Ákos tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy a választás eredménye jogerőre emelkedett, mivel sem a polgármester, sem az egyéni választókerületi, sem a nemzetiségi önkormányzati választás eredménye ellen jogorvoslati kérelem nem érkezett be. Dorogon a 2014. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán 10 166 választópolgár szerepelt a névjegyzékben. Szavazóként 4124-en jelentek meg a választáson.             
oktober22.JPG


Az ünnepélyes rendkívüli testületi ülésen esküt tettek a körzetek képviselői: Molnár Albert, Bokros László, Karcz Jenő, Jászberényi Károly, Béres Tiborné, Deák Ferenc, Finta András, Hományi-Tímár Krisztina és a kompenzációs listáról bejutott Nagy Attila, Polonyi Zsolt és Winkfein Csaba.
Dr. Tittmann János újraválasztott polgármester esküje után elfogadták az önkormányzat képviselő-testületének Szervezeti és Mûködési Szabályzatát, majd titkos szavazással megválasztották a két alpolgármestert, Deák Ferencet és Dankó Józsefet.
Esküt tettek a nemzetiségi önkormányzatok képviselői is, majd megválasztották tisztségviselőiket.

Béres Tibornét az egészségügyi, szociális feladatkörök ellátását felügyelő tanácsnoknak, míg Karcz Jenőt a pénzügyi feladatkörök ellátását felügyelő tanácsnoknak választották meg a képviselők.
Esküt tettek a nemzetiségi önkormányzatok képviselői is, majd Német Nemzetiségi Önkormányzat nevében Sasvári Katalin megköszönte Puchner Ferenc elmúlt évtizedes kiemelkedő tevékenységét, amelyet a dorogi német nemzetiségért végzett, illetve Kolonics Péternének is köszönetet mondott. Kolonics Péternét Csolnok polgármesterének választották, ezért nem tudta vállalni a nemzetiségi önkormányzat elnöki tisztségét, bár az elnökség tagja marad.
Elnöknek Vörös Jánosnét, elnökhelyettesnek Sasvári Katalint választották. A Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Hubácsek Sándor, elnökhelyettese Hajnal Károly Csaba lett.
M. T.