Közmeghallgatás: Agóra és sportkomplexum építése a jövő év tervei között
Közügy
2014. nov. 27.

Közmeghallgatás: Agóra és sportkomplexum építése a jövő év tervei között

Közmeghallgatást tartott dr. Tittmann János polgármester a városháza dísztermében november 27-én. A hallgatóságnak grafikonok segítségével mutatta be Dorog elmúlt 16 évének gazdaságfejlődését, a költségvetési kiadások és bevételek alakulását.
ulok.JPG

A vetítettképes beszámoló külön kitért az elmúlt esztendő beruházásaira, amelynek fókuszpontjában a megújult Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum impozáns épülete áll. Az idei - a városhoz híven igen gazdag - ünnepi alkalmak bemutatása és a sportélet kiemelkedő eredményekben bővelkedő eseménysorának bemutatása után szó volt a jövőről is. Májusban avathatjuk fel a Schmidt Sándor agórát Dorog szívében. A többfunkciós tér alkalmat adhat vásárok, koncertek rendezésére is, ugyanakkor parkolóhelyek biztosításával könnyíti majd a városlakók és a hozzánk érkezők életét. Lehetőséget teremthet majd - mobil eszközök segítségével - az extrém sportoknak hódoló fiatalok időtöltésére is.             
agora.jpg

A jövő év másik nagy beruházása a sporthoz kapcsolódik: energetikai-esztétikai megújulásra vár a városi sportcsarnok, amelyhez pályázati forrásokat szeretne igénybe venni a város. A sportcsarnok mellett - a jelenlegi kihasználatlan salakos pálya helyén újabb komplexum épülhet. A szép sikereket jegyző Dorogi Nehézatlétikai Club sportolói három szőnyeges, korszerû csarnokot kapnak a tervek szerint.
atvan.jpg
A létesítmény emeletén egyéb közösségi terek kaphatnak helyet. A terület átrendezésével - a sídomb áthelyezésével, új medencetér kialakításával - nemzetközi edzőtáboroknak, versenyeknek helyet adó épület alakulhat ki, ifjúsági szállóval, étteremmel. A sportkomplexumot szintén pályázati pénzek bevonásával valósítaná meg a város.
Bár új adónemek kivetésének lehetőségét biztosította az önkormányzatoknak a kormány, dr. Tittmann János kijelentette: „önkormányzati szándéktól vezérelt, Dorog lakosságát érintő áremelést nem tervezünk. Olyan pénzügyi politikát szeretnénk folytatni, amely a lakossági terheket nem növeli." M. T.