Úszásoktatás tavasszal is a Nipl Stefánia Uszodában
Sport
2015. febr. 23.

Úszásoktatás tavasszal is a Nipl Stefánia Uszodában

Az Új-Hullám SE márciustól új kezdő- és haladó úszótanfolyamokat indít a Nipl Stefánia Uszodában. Az idei tanévben eddig 130 dorogi és környékbeli család döntött úgy, hogy az egyesületre bízza gyermekeik úszásoktatását. Az Új-Hullám SE jelenleg 170 helyi és környékbeli gyermek úszásoktatását végzi el iskolaidőn túli tanfolyam keretében.
Az új tanfolyamok további gyermekek bekapcsolódását teszik lehetővé. Érdemes beiratkozni, hiszen így már a nyári nyaralásig is fejlődhet a gyerekek úszástudása, amely nem csak a családi élmények, hanem a biztonság miatt is fontos.
Az úszás alapsportág, amely a gyerekek testi-lelki fejlődésére, mozgáskoordinációjuk javítására is jó hatással van. Aki pedig nemcsak ügyes, hanem szorgalmas is, a megfelelő úszástudás birtokában bekapcsolódhat az egyesületnél zajló sportéletbe is. Az Új-Hullám SE tavaly Merész Bence és Böszörményi Boglárka személyében korosztályos úszó országos bajnokot, ezüstérmest nevelt ki, és jelenleg is több versenyzője tagja a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai Programjának.
A klub vízilabda szakosztálya három korosztályos csapattal vesz részt a Budapest Bajnokságban és az elmúlt években már több, korosztályos országos bajnokságban szereplő játékost nevelt ki.
A sikerek felé vezető úton az első lépést már a márciusban kezdődő tanfolyamokon is meg lehet tenni. Ezekkel kapcsolatban Kuminka Enikő vezető koordinátor (Tel: 06-30-545-3909) tud további felvilágosítással szolgálni.