Lockerné Göndör Erzsébet "Az év szociális dolgozója"
Közügy
2015. nov. 13.

Lockerné Göndör Erzsébet "Az év szociális dolgozója"

A Szociális Munka Napja alkalmából ünnepséget tartottak november 12-én a művelődési ház konferenciatermében.
Dr. Tittmann János polgármester köszönetet mondott a szociális területen dolgozóknak, majd átadta „Az év szociális dolgozója" kitüntető címet Lockerné Göndör Erzsébetnek.
Lockerné Göndör Erzsébetet az emberek segítése, a gyermekek gondozása, az idős emberek támogatása általános iskolás korától vonzotta. A Dobó Katalin Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett, majd a Magyar Néphadsereg Központi Katonai Kórházának Traumatológiai Osztályán kezdett el dolgozni. Munkáját az esztergomi kórház Kardiológiai osztályán folytatta.

lockerngndrerzsbetskainannamsolata.JPG
1988-ban felvételt nyert az Orvos Továbbképző Egyetem egészségügyi szakoktatói szakára. Ezzel egy időben a Dobó Katalin Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola igazgatóhelyettesi állásajánlatát elfogadva dolgozott az intézményben. A Janus Pannonius Tudományegyetem másoddiplomás képzésének keretében humán szervező oklevelet szerzett.
2002-től 2005-ig a Dorog és Térsége Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál vállalt munkát. 2005. október 3-tól a mai napig a városi bölcsőde intézményvezetője. Lockerné Göndör Erzsébet tevékenységét, intézményvezetői munkáját a gyermekek iránti szeretet, odaadás, türelem és segítőkészség jellemzi. Munkatársai mindig nagy bizalommal támaszkodnak szakmai hozzáértésére, szeretik, tisztelik.
Az idén „A térség szociális dolgozója" elismerést a Társulási Tanács döntése alapján, a Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat javaslatára Kain Anna, Kesztölc telephelyvezetője vehette át.
Kain Anna 2004 óta dolgozik a szociális területen. 2009-től a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásába került a térségi szociális alapellátás. Kain Anna Kesztölc szervezeti egység telephelyvezetője lett. Feladatai közé tartozik a település közigazgatási területén élő időskorú lakosság körében a házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, nappali ellátás szervezése, irányítása, ellenőrzése. Elősegíti, hogy az ellátásra szorulók a saját környezetükben kapják meg a szükséges segítséget, különös figyelemmel kíséri a klubtagok fizikai és pszichés ellátását, kulturális tevékenységüket, a közösségbe való beilleszkedésüket és érdekvédelmük biztosítását.
Munkáját az elmúlt évek alatt szakszerűen, lelkiismeretesen, pontosan végezte. Az emberi érték tisztelete és a szociális szakma iránti alázata figyelemre méltó, munkatársaival jó a kapcsolata. Hivatása mellett szívügye a szlovák hagyományok ápolása. Szabadidejében 25 éve vezeti a kesztölci Pávakört, változatlan lendülettel, szívvel-lélekkel.
Az ünnepség zárásaként Beleznay Endre humorista vidám ajándékműsorral lepte meg a mintegy 100 résztvevőt. humoristabeleznayendremsolata.JPG