Tök-jó nap volt a Petőfi iskolában - Boszorkánykonyha, töklámpások és rémbarlang
Közügy
2015. nov. 16.

Tök-jó nap volt a Petőfi iskolában - Boszorkánykonyha, töklámpások és rémbarlang

Péntek 13-át sokan balszerencsés napnak tartják. A Petőfi iskolások viszont fittyet hányva a babonára, e napon rendezték meg hagyományos Tök-jó napjukat.
Manapság a tökhöz kapcsolódó fesztiválokat, a töklámpás készítését sokan az angolszász és amerikai ünnephez, „Halloween"-hez kötik, pedig a tökfaragás Magyarországon is régi hagyomány, mely árpád-házi királyunkig, Salamonig nyúlik vissza.
Az iskola a régi magyar és az újkeletű hagyományok összegyúrásával különböző kézműves munkákkal, arcfestéssel, gyöngyfűzéssel, töklámpás készítéssel idézték meg vidáman a múlt és jelen rémfiguráit.
A tök-jó nap különleges gasztronómiai élményt is jelentett, hiszen a szülők jóvoltából rengeteg humoros, „rémséges" süteményt kóstolhattak meg a Boszorkánykonyhán a gyerekek. 12219387_tkjnap1.jpg
Idén ismét hatalmas sikert aratott a volt légópincében berendezett „rémbarlang", melynek bejárása után borzongva de nevetve mesélték élményeiket a kicsik-és nagyok egyaránt.
A hagyományokhoz híven kora este töklámpást ragadva több mint kétszázan indultak el az iskolát megkerülő töklámpás felvonulásra, aminek a végén az iskola udvarán zenés, táncos forgataggal zárult a Petőfisek Tök jó napja.