Győzelemmel kezdték a tavaszi szezont kézilabdásaink
Sport
2016. febr. 24.

Győzelemmel kezdték a tavaszi szezont kézilabdásaink

Február 20-án, szombaton folytatódtak az NB II-es női bajnokság küzdelmei. A 12. fordulóban lányaink Budapestre látogattak. Ellenfelünk a KSI Kézilabda Akadémia volt.
A hazaiak láthatóan nagyon készültek ránk, bizonyára vissza akartak vágni az őszi vereségért. Szeretnénk kiemelni, hogy megfiatalított csapattal vágtunk neki a tavasz első fordulójának. Serdülőink a felkészülés során teljesítményükkel helyet követeltek maguknak a felnőtt keretben is.
A mérkőzés első 20 perce kiegyenlített játékot hozott, felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudta igazából a másikra erőltetni akaratát. 8-8 után, a félidő utolsó 10 percben csapatunk kihasználva a hazaiak néhány hibáját ötgólos előnyre tudott szert tenni. Nagy lendülettel kezdtük a második félidőt, a fiatal hazaiak nem bírták tempónkat, a játékrész derekán már 8 gólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (17-25). Ekkor több játékos is lehetőséget kapott a padról, ez sajnálatos módon némileg megtörte a lendületünket, ám végül így is magabiztos győzelmet arattunk. Serdülő játékosaink hárman együtt 14 gólt szereztek, Anita pedig rendkívül hatékonyan őrizte kapunkat.
Bona Gergő: „Nagyon sokat készültünk a tavaszi nyitányra. Rengeteg edzőmérkőzés van a hátunk mögött. Mindenképpen szeretnék tavasszal elsősorban önmagunknak bebizonyítani, hogy sokkal többre hívatott csapatunk, mint azt a tabella az ősz végén mutatta. Ma komoly belső erőt éreztem a csapatban, gyorsan és lelkesen, és ami talán ennél még fontosabb bátran kézilabdáztunk! Örülök hogy Kovács Nórit újra dorogi mezben láthatjuk!"
KSI SE - Dorogi ESE 24-29 (10-15)
Legeredményesebb játékosaink: Büki Melinda 6 gól, Balogh Vivien és Forgács Klaudia 5 gól, Sipos Krisztina és Sütő Sára 3-3 gól.
Megállíthatatlanok a juniorok
Junior csapatunk ősszel az összes pontot begyűjtötte ám ez a pesti kirándulás nem ígérkezett egyszerűnek. A hazaiak a tabella harmadik helyén állnak és ősszel csak nagy szerencsével sikerült itthon tartani a két pontot (22-21).
Ahogy várható volt, a csapatok most is fej-fej mellett haladtak, az első félidőben egyik csapat sem tudott két vagy több góllal vezetni. 12 másodperccel az első játékrész vége előtt Bona Gergő időt kért, a lányok a kért figurát végigjátszották, így egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.
A küzdelem hasonlóképpen folytatódott, igaz a vezetést nem adtuk ki a kezünkből, de a hazai csapat állhatatosan harcolt és nem tudtunk tőlük jelentősen meglépni. Az utolsó 10 percre a hazaiakat végre sikerült felőrölni és a színvonalas mérkőzésen megszerezni az újabb két pontot.
Bona Gergő: „Büszkék lehettünk erre az eredményre és az egész junior csapatra. Egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz."
KSI SE - Dorogi ESE 26-32 (14-15)
Legeredményesebb játékosaink: Forgács Klaudia 8 gól, Büki Melinda 5 gól, Előd Nikoletta, Priáll Edina és Reskó Dzsenifer 4-4 gól, Kovács Nóra és Horváth Kitti 3-3 gól.
Forrás: www.dorogikezilabda.hu