A Dorogi Égetőmû Környezetfejlesztő Alapítvány pályázatot hirdet támogatás elnyerésére
Közügy
2016. márc. 16.

A Dorogi Égetőmû Környezetfejlesztő Alapítvány pályázatot hirdet támogatás elnyerésére

A Dorogi Égetőmû Környezetfejlesztő Alapítvány (székhelye: 2510 Dorog, Bécsi út 71.)pályázatot hirdet
alapítványi támogatás elnyerésére.

Az Alapítvány célja Dorog Város környezetvédelmi és ehhez kapcsolódó városfejlesztési célkitûzései megvalósításának előmozdítása, hozzájárulás azok forrásainak biztosításához.
Az Alapítvány csak olyan pályázatokat támogat, amelyekben a pályázók felkérik az Alapítványt az alábbi, helyi önkormányzati közfeladat vagy annak elkülönülő részfeladata átvállalására:

a) településfejlesztés előmozdítása, a településrendezés, az épített és természeti környezet védelme,
b) helyi közutak és tartozékainak fenntartása, közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása,
c) az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások,
d) a környezeti ismeretek terjesztése és fejlesztése: az óvodai nevelés, iskolai nevelés, képzés, mûvelődés, iskolarendszeren kívüli oktatás és továbbképzés, ismeretterjesztés, könyvkiadás körében,
e) a közterület tisztántartásával, lomtalanítási akcióval, hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatok elősegítése.

A közfeladatnak az Alapítvány általi átvállalása Dorog Város Önkormányzata döntése alapján, az Önkormányzat és az Alapítvány közötti külön megállapodással történik. A megállapodás alapján a pályázati cél megvalósítását közvetlenül az Alapítvány finanszírozza. A közvetlen finanszírozás azt jelenti, hogy az Alapítvány az alapítványi támogatást nem a pályázónak, mint kezdeményezőnek vagy szervezőnek fizeti ki, hanem mindig közvetlenül a pályázati cél megvalósítását végző személyeknek vagy szervezeteknek (vállalkozóknak, megbízottaknak) utalja át, az általuk az Alapítvány, mint megrendelő felé benyújtott és az Alapítvány által elfogadott számlák alapján.

Az Alapítvány csak olyan pályázatok támogatásáról tud dönteni, amely pályázatok önkormányzati közfeladat ellátására irányuló célját Dorog Város Önkormányzata előzetesen megerősíti és hozzájárul a közfeladat átvállalásához. A pályázatokat formanyomtatványon kell benyújtani egy eredeti és egy egyszerû másolati példányban, mely irat a www.dorog.hu internetes honlapról letölthető a „Támogatási kérelem" formanyomtatványon. A kitöltött kérelmet

Dorogi Égetőmû Környezetfejlesztő Alapítványhoz
2510 Dorog, Bécsi út 71. (Polgármesteri hivatal, titkárság)

kell benyújtani, zárt borítékban, a borítékon a „Pályázat a Dorogi Égetőmû Környezetfejlesztő Alapítványhoz" megjelölés feltüntetésével. A pályázathoz mellékelni kell a pályázati cél - költségvetést is tartalmazó - részletes leírását. A pályázati költségvetésben pontosan meg kell jelölni a pályázati cél megvalósításához szükséges vállalkozási és hasonló szerződéseket/ szerződéstervezeteket, amelyekben az Alapítvány megrendelőként való részvételét a pályázó kéri.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. április 11.

A pályázat benyújtása önmagában nem keletkeztet jogot az önkormányzati közfeladat ellátására és az ezzel kapcsolatban felmerült bármilyen kiadások megtérítésének az igénylésére. Az Önkor-mányzat fenntartja magának a kizárólagos jogot annak eldöntésére, hogy a pályázat az önkor-mányzati közfeladatok körébe eső tevékenységre vonatkozik-e, és ha igen, úgy az Önkormányzat támogatja-e a közfeladatnak az Alapítvány által történő átvállalását. Az Alapítvány fenntartja magának a jogot arra, hogy legjobb belátása szerint önállóan döntsön a közfeladat átvállalásáról. Az Alapítvány és a Pályázat elbírálásában közremûködő Önkormányzat a pályázattal kapcso¬latos döntését vagy döntésének hiányát nem köteles megindokolni.

2016. február 16.

Dorogi Égetőmû
Környezetfejlesztő Alapítvány