Éremeső a legrangosabb kyokushin karate versenyen
Sport
2016. márc. 1.

Éremeső a legrangosabb kyokushin karate versenyen

Február közepén rendezték meg a magyar IKO Kyokushin Karate élet idei legrangosabb eseményét a II. ENSI Kupát az Érd Arénában. A megmérettetésen kilenc ország 340 versenyzője vett részt. A már második alkalommal megrendezett nyílt nemzetközi bajnokságra a hazai Dojo-k versenyzőin kívül további karatékák érkeztek Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Horvátországból, Szlovákiából, Izraelből, Ausztriából és az Egyesült Királyságból. A versenyt a rendezők úgy hirdettek „Három japán mester 20 Dannal". Japánból az IKO szervezet igazgatója, Kancho Shokei Matsui 8. Dan-os mester, illetve a szervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, technikai igazgatója Shihan Katsuhito Gorai 6. Dan-os mester érkezett, valamint Olaszországból Shihan Wakiuchi Tsutomu 6. Dan-os mester, az olaszországi ágazatvezető (brach chief, japánul shibu-cho) látogatta meg a döntőket, majd közösen adták át a díjakat a döntőket követően.
A Dorogi Nehézatlátikai Club Kyokushin Karate szakosztályánák eredményei :
I. hely: Bakos Ádám, Kindla Márk
II. hely: Hendrich Ádám, Fehérvári Jázmin, Kovács Alexa Stella, Varga Álmos, Berta Orda
III. hely: Bauer Kristóf, Bartus Lili, Tamási Kristóf, Csiki Hanna, Jagicza Zoé
Best Spirit (Legkiemelkedőbb Küzdőszellem) különdíj: Tamási Kristóf
Legjobb 8 közé jutott továbbá Hendrich Dávid és Verebes Tamás (mindkét versenyző a döntőbejutás során esett ki, szoros küzdelem során), Bauer Botond, Berta Kenéz

Vasárnap Kancho Shokei Matsui tartott szemináriumot a magasöves karatékák részére. A mester egy két és félórás edzést vezényelt a hazai, illetve környező országbeli karatékáknak, ahol leginkább a különböző technikákat csiszolták, és amely rendkívül nagy koncentrációt igényel, hiszen vagy a mesterre, vagy a technika legpontosabb véghezvitelére kellett figyelni.

Mindenkinek szívből gratulálunk az elért eredményekhez! Osu!