Legyen Dorog a legsportosabb város!
Sport
2016. márc. 1.

Legyen Dorog a legsportosabb város!

Az idén március 12-én rendezi meg a Sportintézmény a II. Országfutás Dorogon elnevezésű programot, amelynek mottója az idén is: Fussuk végig az országot egyetlen nap alatt!
Tavaly 13 ezer kilométert gyűjtöttek össze a futóprogramon városunk lakói. Az idén sem szeretnénk lemaradni. Célunk, hogy Dorog az ország legtöbb kilométert gyűjtő városa legyen! Ezért várjuk minden korosztályból a jelentkezőket a kilométer gyarapításra, a közösségi élményben való részvételre! orszagfutas_2.jpg
Az óvodások az óvodákban, a rendezvény felelősénél regisztrálhatnak, az iskolások pedig az oktatási intézményekben. Az 1-6. évfolyamos dorogi osztályok számára versenyt is hirdetett a sportintézmény. A legnagyobb létszámmal érkező osztály saját maga választhatja ki nyereményét három élményprogram közül (élményfürdőzés, bobozás, kalandpark-látogatás). Az osztályok közötti versenyben nem elég a létszám, a tudáspróbán is remekelni kell! Dr. Tittmann Judit doktornő vezetésével a dohányzás káros hatásairól hallhatnak a gyerekek „a Te jövőd" egészségprogram keretében. Az interaktív előadás után tudáspróbán vesznek majd részt a tanulók, ahol szintén pontokat gyűjthetnek az élményprogramokért.
Várják a felnőtt futókat is. A Dorogi Futókör szervezésében indul egy könnyed közösségi futás 9.30-tól (max. 2km), egy közepes táv 9.45-től (5km), és egy valódi erőpróba profiknak 10.00-tól (10 km-es futás).
Az idősebb korosztály 8.30-tól könnyed sétán, kocogáson vehet részt Kruzslik János vezetésével. A jelentkezők kipróbálhatják a Nordic Walking alapjait a félóránként induló bemutató edzéseken.
Találkozzunk a Lóga-tónál március 12-én 8:30-kor!