Irány a természet! Próbálják ki a Nordic Walking-ot!
Sport
2016. ápr. 19.

Irány a természet! Próbálják ki a Nordic Walking-ot!

Talpra, nagymamák és nagypapák! Április 23-án hagyjuk a fiókban a fakanalat és a kötőtût, hadd pihenjen a pecabot is. Ezen a szombati napon elsősorban a nyugdíjasokat várják a szervezők egy hangulatos és ingyenes szabadtéri sportprogramra.
Aki még nem hallott a Nordic Walking-ról, most végre kipróbálhatja. Nem kell hozzá más, mint két speciális „sétabot", melyet a szervezők - korlátozott számban - biztosítanak. A sportágat még az 50-es években a síelők találták ki, akik nyaranta is gyakorolni akarták a sífutást. Mára már hihetetlen népszerûségnek örvend, hiszen minden korosztály könnyen mûvelheti. És hogy miért ajánlott az idősebbeknek?

Íme, néhány orvosi érv:
- erősíti az izmokat,
- javítja az állóképességet,
- tehermentesíti az ízületeket,
- oldja az izomfeszültséget,
- élénkíti a vérkeringést,
- javítja az oxigénellátást,
- csökkenti a stresszt, és még fogyni is lehet...

A megszokott konyhai kötény helyett tehát most szabadidő ruhát ölthet mindenki, és ha a család ezt furcsállja, nyugodtan jöhetnek ők is. A frissítő program jót tesz a munkában megfáradt apukáknak és anyukáknak is, és hogy a kíváncsi, örökmozgó unokák is élvezni fogják, az garantált.

Ne feledjék:
Indulási időpont: április 23. szombat, 9.00 óra
Helyszín: Dorog, Schmidt Sándor Agora

A programra személyesen jelentkezni a Nipl Stefánia Uszodában lehet (2510 Dorog Iskola út 9-11), vagy telefonon, a 06 33/503-316-os számon.

A szervezők nevében mindenkit szeretettel vár Kruzslik János és a Dorogi Futókör

4_185.jpg