A 2016 km-es Toborzó Országfutás tegnap Dorogon haladt át
Közügy
2016. máj. 18.

A 2016 km-es Toborzó Országfutás tegnap Dorogon haladt át

2016. április 13-május 20. között rendezi meg az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a Toborzó Országfutást. A 2016 kilométeres, több mint kétszáz település érintésével folyó futás során érintett településeken a katonák a helyi iskolák és intézmények bevonásával mozgósítják a lakosságot, hogy velük együtt fussanak, és így hangsúlyozzák az egészséges életmód fontosságát. Dorogra május 17-én 15 órakor érkeztek a futók, ahol a helyi gimnazisták is csatlakoztak a mozgalomhoz. Dr. Tittmann János polgármester az Otthon téren felkötötte Dorog Város szalagját a városokat jelképező szalagos pálcára. 8666.JPG
A Toborzó Országfutás 2016 alapvető célja a katonai hivatás népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése. Emellett a szervezők a helyi lakossággal közösen kívánnak emlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért.

Az MH HKNYP a futás során több mint 200 településen a helyi iskolák és intézmények bevonásával „mozgósítja" a lakosságot, legfőképpen az iskolás korosztályt, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és fussanak az adott településen, hangsúlyozva az egészséges életmód fontosságát. Az egészséges életmód részeként a sport szeretetét kiemelve a futás a magyar olimpiai csapat sportolói előtt is tiszteleg az idei nyári olimpiai játékok kapcsán.

Az esemény fővédnökei dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, valamint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.