Lévai Zoltán Európa-bajnok!
Sport
2016. júl. 4.

Lévai Zoltán Európa-bajnok!

Lévai Zoltán, a dorogi birkózó megállíthatatlan volt Bukarestben. Az sejthető volt, hogy jó formában van, de azt, hogy ilyen ellenállhatatlan birkózással fekteti két vállra Európát, azt még a szakemberek sem merték megjósolni. Mindenesetre tény, hogy a bukaresti junior Európa-bajokságon Lévai Zoltán, a Dorogi Nehézatlétika Club versenyzője kötöttfogásban nem talált legyőzőre. A 74 kilogrammos súlycsoportban egymás után kullogtak le a szőnyegről a leiskolázott vetélytársak. Lévai Zolinak mindegy volt, hogy lengyel, bolgár, örmény vagy török nyelven kapja az edzői utasítást az ellenfél: ő magyaros virtussal küldte haza őket egytől-egyig.
Aztán a döntőben az ukrán Artyom Matias nézett vele farkasszemet. Ám hiába: Zolit ott és akkor nem lehetett lenyomni: 2:0 arányban bizonyult jobbnak az ukrán birkózónál, így pályafutása első nemzetközi aranyérmét zsebelhette be.

Végeredmény:

74 kg (26 induló)

Junior Európa-bajnok: LÉVAI ZOLTÁN

2. Artyom Matjas (Ukrajna)
3. George Vlad Mariea (Románia) és Serkan Akkoyun (Törökország)
5. Roland Schwarz (Németország) és Arman Bagdaszarjan (Örményország)

Az 50 kg-osok súlycsoportjában a ceglédi Horváth Csaba a bronzmérkőzésen az utolsó pillanatokban még tusolta vetélytársát, végül mégsem sikerült két vállra fektetnie. Ugrott a bronz, az ötödik helyen végzett. A 60 kg-osoknál Torba Erik mérlege egy győzelem és két vereség, míg 96 kg-ban Érsek Róbert egy vesztes mérkőzést követően búcsúzott a további összecsapásoktól.

Forrás: www.birkozoszov.hu, www.dorogisport.hu