Felkészült a bajnokságra profi labdarúgó csapatunk
Sport
2016. júl. 27.

Felkészült a bajnokságra profi labdarúgó csapatunk

Az NB II-be feljutott Dorogi FC vezetősége sajtótájékoztatót tartott a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban július 26-án, az első bajnoki mérkőzés hétvégéje előtt.
- Kialakult a keret, a létszám, amellyel az NB II-es szezonnak nekivágunk. Tíz új játékost igazoltunk, de a csapat gerince megmaradt. Kilenc futballista a jövőben az NB III-ban és a Megye I-ben folytatja majd. Célunk, hogy Dorogon ismét futball láz legyen! - mondta Mayer László, a Dorogi FC elnöke. 1853.JPG

- Németh Szabolcs vezetőedző és segítője Simon Imre szakmai direktívái mellett készül a csapat a szezonra. Legnagyobb igazolásunk a dorogi kötődésû Bene Ferenc sportigazgató, aki minden idők legfiatalabb vezető edzője volt az NB I-ben, majd a Gyirmót FC-vel bajnokságot nyert az NB II-ben. Profi szellemiségû klubot kell felépíteni - ez lesz a feladata Bene Ferencnek. Mayer László a létesítmény-fejlesztésről elmondta, hogy Dorog Város Önkormányzata segítségével két hónapon belül minden infrastrukturális feltételnek megfelelő pályát alakítottak ki a bajnoki szezon kezdetére. A lelátóban és az uszoda melletti lelátónál piros-fekete üléseket helyeztek el, megoldották a kordonozást. A hazai szurkolók két kapun, a Buzánszky Jenő Stadion főbejáratánál és a Zsigmondy lakótelep felőli kapun közelíthetik majd meg a pályát, míg a vendég drukkerek a vasúttal párhuzamos Gáthy-kapun érkezhetnek a mérkőzésekre. Mindhárom bejáratnál lehet jegyet, sőt bérletet is vásárolni. A mérkőzések az MLSZ döntése értelmében az első öt fordulóban már biztos, hogy vasárnap lesznek. Megyénk egyetlen NB II-es csapataként a megye részéről is nagy az elvárás a Dorogi FC szereplésével kapcsolatban. Egészséges várakozás, kedves érdeklődés jellemzi a környék futballkedvelőit, akiknek színvonalas játékkal szeretnénk megköszönni támogatásukat. 821.JPG
- A Dorogi FC erőssége, hogy mindig egységet alkotott, rendkívül jó és összetartó társaság a miénk - mondta Bene Ferenc sportigazgató, aki korábban a Dorogi FC labdarúgója volt - a jelenleg utánpótlás edzőként mûködő Csapó Károly és Faragó Szabolcs, illetve a kapusedző Belányi István csapattársaként. Szeretném, ha az NB II-ben stabil gárdaként szerepelnénk, és azt, hogy a szurkolók és a játékosok szíve együtt dobogjon.

igazolsok.JPG

Tíz új játékos a Dorogi FC-nél
Tudatosan, pozíciókra hívták meg a keretbe a sportolókat. Az igazolásoknál figyelembe kellett venni a „fiatal szabályt". Ezért az újak 50 %-a 96-os születésû vagy annál fiatalabb játékos.
Új igazolások: Csató Martin, a hazai nevelésû Zima Ádám, Icsó Zsolt, Csák Zoltán, Bor Dávid, Kővári Róbert, Medgyes Zoltán, Grabant Bence, Grabant Péter és Bora György. A szakvezetés elvárása feléjük a gólszerzésen kívül, hogy vezéregyéniségek legyenek a pályán és az öltözőben egyaránt.

A Dorogi FC szurkolói sálját
megvásárolhatják a stadionban
és a Ficak Sportboltban az érdeklődők!