Sűrűbben járőröznek a rendőrök a lakosság megnyugtatása érdekében
Közügy
2016. aug. 5.

Sűrűbben járőröznek a rendőrök a lakosság megnyugtatása érdekében

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó szolgálata tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a városi uszoda és annak környezete biztonságos, a városi rendőrkapitányság járőrei a lakosság megnyugtatása érdekében naponta többször is visszatérően ellenőrzik a területet.

 

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a nyári szünidőre való tekintettel az alábbi fontos tanácsokra hívja fel a szülők figyelmét:

 

A nyári szünetben nagyobb a gyerekek szabadsága, a szülők az utcára, játszótérre is elengedik őket. Fontos, hogy a szülők beszéljék meg a gyermekükkel, milyen magatartási szabályokat tartson be:

- az utcán ne álljon szóba idegennel, bármilyen csábító ajánlat (csokoládé, kis állat megmutatása, számítógépes játék) esetén se menjen el az idegennel

- ne menjen közel idegen autóhoz, ne üljön be idegen autóba;

- ha veszélyben érzi magát, menjen be olyan helyre, ahol sokan vannak (bolt, gyógyszertár), és kérjen segítséget az ott dolgozóktól.

 

A rendőrség elérhetőségei: 06/34-517-777-es telefonszám valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyike.