Dorogi győzelemmel zárult a Merkantil Liga 5. fordulója
Sport
2016. aug. 22.

Dorogi győzelemmel zárult a Merkantil Liga 5. fordulója

A labdarúgó NB II 5. fordulójában a Dorogi FC a Mosonmagyaróvári TE csapatát fogadta.
Az első félidőben a vendégcsapatnak volt több lehetősége a gólszerzésre, a 20. percben Magasföldi 25 méterről, szabadrúgásból rúgta be a labdát a dorogi kapuba.
A kapott gól után, illetve a második félidőben beindultak a hazaiak, határozottabb játékkal, magabiztosabb támadásokkal örvendeztették meg szurkolóikat. Meg is lett az eredménye, az 58. percben egyenlítettünk: Medgyes szögletét Berkó fejelte a hálóba.
Gólszerzési kísérleteink ezzel nem értek véget, látványos helyzetek után végül a 70. percben Sitku szerezte meg a Dorogi FC második, és egyben a mérkőzés utolsó gólját.
A győztes mérkőzés után 7 ponttal a tabella 12. helyén állunk.

A győzelem után Németh Szabolcs vezetőedzőt kértük, hogy foglalja össze a mérkőzést.
- Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az elején nem égtünk el a megfelelő hőfokon, ezt az ellenfelünk ki is használta, viszont a kapott gól után varázsütésre megváltozott a csapat hozzáállása, illetve játékképe. Az első félidőben is voltak helyzeteink, sajnos ezeket nem sikerült kihasználnunk, de hittek a srácok abban, hogy ezt a mérkőzést meg tudják fordítani. A második félidőben rátettünk még egy lapáttal és a csereként beálló játékosok nagyot lendítettek a csapat játékán. Ennek is köszönhető, hogy végül is sikerült megszereznünk a 3 pontot.
Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy jó lenne, ha a szurkolók végig a csapatot buzdítanák, mert ezek a srácok megérdemlik, a szívüket-lelküket kitették azért, hogy ma győztesen hagyják el a pályát.
- Ki az, akit kiemelnél a mai játékban?
- Igazi csapatmunkának az eredménye ez a szép győzelem. Én úgy gondolom, hogy a mai sikerbe minden játékos beletette a maga részét, mint csapat nagyon egységesek voltunk. Elégedett vagyok. Nem szeretnék senkit kiemelni külön.
- Szerdán Siófokra látogat a csapat, mire számítotok?
- Az sem lesz könnyebb mérkőzés, mint a mai. Igazából ebből az 5 mérkőzésből már megtapasztalhattuk, hogy itt kőkemény küzdelmek vannak, az ellenfelek akár az 1-2 perc kihagyást is keményen büntetik. Azokból a hibáinkból tanultunk, megyünk tovább. Siófokon is nehéz mérkőzésünk lesz, fiatalok alkotta harcos csapat az övék, szerb edzővel- és az ő mentalitása látszik is a csapat játékán -, de nem félünk senkitől. Azért megyünk, hogy nyerjünk.

Köszönjük! Gratulálunk a szép győzelemhez, hasonlóan sikeres folytatást kívánunk!
Hajrá Dorog!