Megkezdődtek a 66. bányásznap hivatalos programjai
Közügy
2016. aug. 29.

Megkezdődtek a 66. bányásznap hivatalos programjai

A 66. bányásznap nyitányaként szénbányászatunk 235. évfordulója alkalmából a hagyományos bányász találkozóra várták az érdeklődőket a művelődési házba a szervezők, a Bányász Szakszervezeti Szövetség és a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Közalapítvány.
Dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta a bányászok erejét, kitartását, bátorságát, amelyekre ezekben a nehéz években is óriási szükség lenne.
Gleviczky István, az OMBKE Dorogi Szervezete elnökének köszöntője után átadták az 50, 60, 65 éves szakszervezeti tagsági viszonnyal rendelkezőknek az emléklapokat és a kupákat.

erenc_wagner_66.bnysznap.JPG
A bányásznapi események csütörtökön délben a Zsigmondy szobor koszorúzásával, majd a Zsigmondy-pihenőhely átadásával folytatódnak. Pénteken a Baumit Kft. főbejáratánál a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelynél, majd szombaton 9 órakor a Dorogi Szénmedence Bányászatának Emlékművénél (Otthon tér) tartandó koszorúzással folytatódnak a városi események. A megemlékezés után kiállítás nyílik a Dorogi Galériában Végh Éva festőművész Rekviem című sorozatából, amelyen a régi bányaépületeket tekinthetjük meg, mai szemmel ábrázolva.
A Jubileum téren a hivatalos események mellett szeptember 2-4. között vigasság, vásár és koncertek várják az érdeklődőket.

wellhello.jpg.jpg