Szekko díszíti a Zsigmondy-középiskola auláját
Közügy
2016. szept. 1.

Szekko díszíti a Zsigmondy-középiskola auláját

Hagyományosan a bányásznapon a Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola megemlékezést tart a Zsigmondy-szobornál. Szeptember 1-jén a diákok felidézték a 195 évvel ezelőtt született, az annavölgyi bánya irányításában is óriási szerepet vállalt Zsigmondy Vilmos életútját, amelyet dr. Korompay Péter, okleveles bányamérnök, az OMBKE helyi titkára köszöntője egészített ki. A középiskola igazgatónője, Wágnerné Gálicz Katalin a tanárok és a tanulók elismerését kifejezve emlékérmet adott át dr. Korompay Péternek, akit az iskola névadójának szellemi és erkölcsi hagyatéka ápolása érdekében végzett példamutató munkájáért ismertek el. lpcs337_zsigmondy.JPG
A Zsigmondy-szobornál koszorút helyezett el dr. Tittmann János polgármester Dorog Város Önkormányzata nevében, majd az iskola vezetője az OMBKE helyi vezetőségével, és a Bányász Szakszervezeti Szövetség nevében Wágner Ferenc elnök.
A gimnáziumban átadták a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány pályázatán nyert összeg segítségével elkészült Zsigmondy-pihenőhelyet. Az iskola első emeleti aulájában kialakított pihenősarok mellett egy szekkót láthatnak a diákok és az érdeklődők, amely Zsigmondy életútját ábrázolja. A szekkót Partos Nagy Eszter művésztanár vezetésével Dankó Dalma Sára, Findt Panna, Komáromi Loretta, Lévai Tamás, Mihov Kata, Németh Anna, Pongrácz Ádám, Ráfael Nóra Zita, Rostás Anna, Tardy Péter, Thot Martina és Tóth Milán tanulók készítették.

zszsekko.JPG