TÖKÉLETES DIZÁJN: Nemzetközi magazinban írnak a Schmidt Sándor Agoráról
Közügy
2016. szept. 7.

TÖKÉLETES DIZÁJN: Nemzetközi magazinban írnak a Schmidt Sándor Agoráról

Nemzetközi szakfolyóiratban, a CRH Whiteboard magazinban jelent meg a Schmidt Sándor Agoráról egy fotókkal illusztrált, négyoldalas angol nyelvű cikk, Accomplished Design (Tökéletes dizájn) címmel.
A színes kiadványban való megjelenés több szempontból is rendkívül értékes Dorog számára. Magyarország egyetlen megvalósult fehér cementből készült beruházásaként, a londoni Victoria Beckham Store, egy németországi, egy horvát épület és a világhírű Zaha Hadid iráni építésznő által megálmodott The Messner Museum fotós írásai mellett kapott helyet a magazinban.

RHC_MAGAZIN_AGORA.JPG
Dorog hírnevét erősíti, hogy a négyoldalas írás városunk történetét, földrajzi elhelyezkedését, a barnakőszén-kincsre épülő település jelenét is bemutatja. A szerző szól a tervezőkről, Nagy Henriettéről, Magyar Ákosról és az ötszörös év háza díjas Dankó Kristófról, Dorog főépítészéről.
A cikk külön fejezetben foglalkozik az agorára jellemző életképekkel: a tavaly megrendezett nagysikerű adventi vásárral, a gyermekek számára felüdülést jelentő szökőkúttal.

CRH_MAGAZIN_AGORA.JPG