Dorog lett a bajnok utánpótlás szabadfogásban is
Sport
2016. szept. 29.

Dorog lett a bajnok utánpótlás szabadfogásban is

Szeptember utolsó hétvégéjén Dorogon, a városi sportcsarnok három szőnyegén tizenegy szakosztály csapott össze a 2016. évi utánpótlás szabadfogású csapatbajnoki címért. Az igazlmas csapatverseny három legesélyesebb alakulata végzett a dobogón, a sorrend pedig ugyan az lett, mint ami januárban, a kötöttfogású megmérettetésen volt. Bajnokcsapat lett hazai közönség előtt a Dorogi NC együttese, miután a döntőben 26-12 arányban legyőzte az ESMTK-t, míg a dobogó harmadik fokát ezúttal is a Ceglédi VSE foglalta el.

Az előzetes 13 nevezésből végül csak 11 szakosztály birkózói vettek részt a dorogi utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságon. A mérkőzések igazi csapatbajnoki hangulatban zajlottak, bár a selejtező összecsapások szinte mindenhol egyértelmû győzelmeket hoztak, így ezek a csapattalálkozók viszonylag hamar le is zajlottak mindhárom szőnyegen.
A vigaszági és helyosztó mérkőzéseken már jóval szorosabb megmérettetéseket láthattak az érdeklődők. Hatalmas hajrát nyomott példuál a Vasas SC csapata, aki a vigaszágon három mérkőzést is zsinórban megnyert a bronzcsatáig, ott azonban a Cegléddel szemben már alulmaradt. A harmadik helyért zajló viadal után jött a várva várt csata, a bajnoki címért, ahol ismét a Dorogi NC és az ESMTK találkozott.
Kettejük csapattalálkozóján sokáig fej-fej mellett haladtak a versenyzők, a döntő második felére azonban igencsak elhúztak a házigazda dorogiak, végül 26-12 arányban a kötöttfogású szakág után szabadfogásban is csapatbajnoki címet szereztek.

Utánpótlás szabadfogású csapatbajnokság:
Bajnokcsapat: Dorogi NC (A csapat tagjai: Edzők: Lévai Zoltán, Brilla Gergő, Pápa Péter. Versenyzők: Pásztor Richárd, Szányi Áron, Farkas Rajmund, Vilhelm Richárd, Hódi Erik, Gremsberger Bertalan, Lévai Tamás, Vitek Dáriusz, Kismóni Móric, Vátzi Bálint, Kismóni Botond, Érsek Róbert, Vátzi Roland.
2. ESMTK
3. Ceglédi VSE
4. Vasas SC
5. Kaposvári SI
6.Érdi Spartacus
Forrás: birkozoszov.hu