PILISI BICAJNAP: többféle táv, túravezetők várják a kerékpárosokat
Sport
2016. okt. 1.

PILISI BICAJNAP: többféle táv, túravezetők várják a kerékpárosokat

Reméljük, az időjárás is kegyeibe fogadja majd október 8-án, szombaton a Pilisi Bicajnap résztvevőit. A szervezők az életkort és kerékpáros tudást figyelembe véve állították össze a programot, amely három kategóriában várja azokat, akik kedvelik az őszi kirándulásokat és szeretnek bringázni.
A térségben négy település vesz részt. Start-, átmenő- és célállomásokat állítanak fel a Bicajnap szervezői Dorogon, Kesztölcön, Piliscséven és Piliscsabán.
Egy kivétellel a túrák kiinduló pontja Dorogon a Buzánszky Jenő Stadion, az első rajt pedig 8:30-kor lesz. Az egyes távok indulási időpontja a dorogisport.hu-n érhető el. Kérjük, hogy a kiírt rajt időpont előtt 10-15 perccel mindenki érkezzen meg a választott indulás helyszínére. szakemberek vizsgálják majd meg a túra előtt a kerékpárokat.
A gyerekek a felnőttek, a családok több kategóriából választhatnak:
1. A haladó
Dorogtól Piliscsabáig, onnan vissza Dorogig vezet az út. Ez a szakasz gyakorlott, haladó kerékpártudást igényel.
2. A középhaladó
Dorogtól Piliscsévig, majd onnan vissza Dorogra
3. A kezdő (családos)
Dorog - Kesztölc - Dorog. Könnyített útvonal, bárki nekivághat.
Minden kategóriában egy-egy tapasztalt túravezető navigálja majd a csapatokat a célig. A településeken frissítőkkel és kóstolóval várják az érkezőket. Célszerű a terepviszonyoknak megfelelő kerékpárral részt venni a túrán. Ne feledjük a kötelező bukósisakot sem!
A részvételi díj minden kategóriában 500.- forint/fő
További információ: dorogisport.hu vagy https://www.facebook.com/Pilisibicajnap/?fref=ts