Jó gyakorlatok a fiatalok aktivizálásáért
Közügy
2016. okt. 14.

Jó gyakorlatok a fiatalok aktivizálásáért

Az Új Nemzedék Nonprofit Kft. Tatabányai Irodája, a Nemzeti Művelődési Intézet KEM Irodája, A Vértes Agorája Agora Start Tehetségpont és Ifjúsági Iroda Dorog Város Önkormányzatának együttműködésével Ifjúságért Szakmai Turné címmel szakmai műhelytalálkozót szervezett. Október 12-én a Dorogi József Attila Művelődési Ház konferenciatermében közművelődési szakemberek részvételével tartották meg a konferenciát, amelyen köszöntőt mondott dr. Tittmann János polgármester. Mint azt Cserteg István megyei ifjúságszakmai koordinátor hangsúlyozta: a megye nagyobb városaiba szervezett térségi találkozók célja a „jó gyakorlatok" bemutatása, átadása, megbeszélése a fiatalok aktivitásának növelése érdekében.

3933.JPG
Az Agora Start Tehetségpont és Ifjúsági Iroda szolgáltatásairól Szénási Pál közösségfejlesztő (A Vértes Agorája) beszélt, majd a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai munkáját Hornyák Pálmai Éva területi koordinátor mutatta be. A résztvevők az előadások után kerekasztal megbeszéléseket folytattak a hallottakról.
A dorogi ifjúságszakmai találkozón pedagógusok, intézményi munkatársak és civil szervezetek vezető vettek részt. Dorog és környéke számos jó gyakorlattal rendelkezik a fiatalok programjai kapcsán. Érdemes ezeket az országos példatárba is elhelyezni a jövőben.

cserteg.JPG